"Driblingul, o mare minune a lumii" Vezi cele mai frumoase declaratii ale lui Dinica despre fotbal!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Noiembrie 2009, 20:12
Data actualizarii: Miercuri 11 Noiembrie 2009, 13:15

Zi trista si in fotbalul romanesc. A murit actorul cu cei mai multi prieteni in fotbal. Dinu si Rica Raducanu au plans la disparitia lui Gheorghe Dinica.

Gheorghe Dinica: "E un spectacol si fotbalul. Fotbalul avea spectacol, maretie" Dinica: "Aveai placerea sa vezi mari jucatori, care faceau cu mingea ce face un mare actor dintr-un moment teatral: o bucurie pentru spectatori. Dinica: "Mi-e si frica sa mai merg pe stadion, se da foc la tribune"

"Nu trage dom' Semaca!" Celebra replica a lui Dinica, poate parea si strigatul unui suporter infocat. Comparatia nu este deloc fortata in cazul suporterului Gheorghe Dinica.

"Trage, domn' Petschovschi!", "Suteaza, domn' Dumitrache!", "Introarce-l, Dobrine !" Sunt replici care au sunat genial ca si replica din filmul „Cu mainile curate”, in gura maestrului Dinica.

Gheorghe Dinica: "E un spectacol si fotbalul. Fotbalul avea spectacol, maretie, saream gardul sa vad niste meciuri in Giulesti"

La fel cum noi am trait cu sufletul la gura momentele de magie ale maestrului in filmele si piesele care l-au facut celebru, asa a trait el momentele de incantare ale unui fotbal pe care-l considera o arta, la fel ca teatrul sau poezia.

Gheorghe Dinica: "Aveai placerea sa vezi mari jucatori, care faceau cu mingea ce face un mare actor dintr-un moment teatral: o bucurie pentru spectatori. Driblingul asta... care e minunea lumii!"

Minunile din fotbalul romanesc sunt acum ruine, poezia lui nu mai are rima, pasiunea s-a stins ! Ramane doar scrum in urma unor tribune in flacari, ca dupa urma unui razboi fara sens.

Gheorghe Dinica: "Mi-e si frica sa mai merg pe stadion, se da foc la tribune"

Fotbalul-arta e de ani buni istorie, credea maestrul Dinica. Acum si replicile sale, geniale ca si driblingurile lui Dobrin, sunt tot istorie, insa una care va fi povestita multa vreme de-acum inainte.

Gheorghe Dinica: "Cand stai sa judeci, totul e o istorie minunata, care moare!"

Filmele de 10 de la ProCinema cu Gheorghe Dinica:

  • Miercuri, 22:00 - "Un comisar acuza"
  • Joi, 22:00 - "Revansa"
  • Vineri, 22:00 - "Secretul lui Nemesis"
  • Sambata, 22:30 - "Filantropica"

Afla mai multe pe www.stirileprotv.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Gheorghe Dinica a murit!
Marti 10 Noiembrie 2009, 13:25

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!