GALERIE FOTO ”Ce seară minunată, luptăm pentru semifinale”! Naționala de fete Under 18 a României, a treia victorie la EURO, cu Bianca Cucu fantastică

Bianca Cucu Alexia Ruci Daria Cocan Euro Volley U18 nationala under 18 de volei feminin Volei
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iulie 2024, 08:56
Data actualizarii: Duminica 07 Iulie 2024, 09:02

Campionatul European de volei feminin Euro Volley U18 se dispută în aceste zile la Blaj.

Selecţionata României a învins echipa Croaţiei cu scorul de 3-2 (25-22, 21-25, 25-19, 16-25, 15-9), sâmbătă, la Blaj, în Grupa I a Campionatului European de volei feminin Under-18.

Tricolorele, victorioase după mai bine de două ore de joc (2 h 02 min), au obţinut a treia lor victorie, după 3-1 cu Serbia şi 3-1 cu Olanda.

Bianca Gabriela Cucu şi Alexia Cristiana Ruci au reuşit câte 13 puncte pentru România, iar Daria Maria Cocan 11.

De la croate s-au remarcat Masa Mlinar (14), Klara Vasilj (14), Ana Prkacin (12) şi Anamarija Cizmar (12).

Reacția Federației Române de Volei după România - Croația 3-2

”Ce seară minunată, ne-a oferit echipa noastră încă o dată! Fetele au luptat până la capăt, au crezut în șansa lor și la final au sărbătorit. 

Tehnicienii au condus echipa spre victorie, a treia la Europeanul sub 18 ani. Un mare merit și fanilor, oamenilor din Alba Blaj Arena. Ei le dau energia acestor fete. 

Vă mulțumim! Mergem mai departe, ne întâlnim luni, ora 17:30, la meciul cu Belgia! HAI, ROMÂNIA!”, a postat Federația Română de Volei.

Clasamentul din grupa României și lupta pentru semifinale: ”program infernal”

În celelalte meciuri de sâmbătă, Belgia a învins Olanda cu 3-2, Spania a trecut cu acelaşi scor de Slovenia, Italia a dispus de Serbia cu 3-0.

Italia e lider, cu 5 victorii (14 puncte), urmată de Belgia, 4 victorii (10 p), Spania, 3 victorii (9 p), România, 3 victorii (8 p), Slovenia, 2 victorii (8 p), Croaţia, 2 victorii (6 p), Olanda, 1 victorie (4 p), Serbia (1 p). Primele două clasate se califică în semifinale.

România va juca următorul meci contra Belgiei, pe 8 iulie (17:30).

”Luptă în patru pentru semifinale.

Cu două etape rămase de disputat, Italia e aproape sigură de semifinale. Este singura echipă neînvinsă în grupa de la Blaj. Pentru locul 2, bătălia e una acerbă. Au șanse Belgia, Spania, România și Slovenia.

România are un program infernal, meciuri cu Belgia și Italia. Victoria cu Belgia, în partida de luni, ora 17:30, este esențială. Belgia mai are de jucat în ultima etapă cu Croația. 

Spaniolele păstrează și ele șansa lor. Vor înfrunta Țările de Jos și apoi ultima clasată Serbia. Numai că ibericele depind și de jocul rezultatelor. 

Slovenia are o misiune foarte grea. Mai întâi cu Italia, apoi cu Țările de Jos. În afară de semifinale, pentru toate echipele e important să se claseze cât mai sus. Vom avea două zile de spectacol”, a sintetizat FRV pe pagina oficială de Facebook.

Foto: Federația Română de Volei

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!