Campioana Volei Alba Blaj va juca direct în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2022-2023

Volei Alba Blaj Volei Volei FOTO: Volei Alba Blaj
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iunie 2022, 19:33
Data actualizarii: Vineri 03 Iunie 2022, 19:36

Campioana la volei feminin Volei Alba Blaj a anunţat, vineri, că s-a înscris în Liga Campionilor 2022-2023 şi că va juca direct în faza grupelor, graţie rezultatelor excelente din ultimele sezoane în competiţiile continentale.

„Punctele cucerite de Volei Alba Blaj în Europa duc România pe locul 2 în Cupa CEV/Challenge şi pe locul 7 în Liga Campionilor! Volei Alba Blaj va juca în sezonul 2022/2023 direct în grupele Ligii Campionilor, competiţie la startul căreia se va afla pentru a şasea oară”, a anunţat campioana.

Clubul a trimis deja înscrierea pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor, competiţie în care a jucat finala în 2018.

„Satisfacţia este şi mai mare în condiţiile în care, graţie performanţelor europene reuşite în ultimii ani de clubul nostru, România va putea înscrie în viitoare ediţie a cupelor europene la volei feminin şase echipe: două calificate direct în grupele Ligii Campionilor, două în Cupa CEV şi alte două în Cupa Challenge. La baza stabilirii coeficientului României pentru cupele europene la volei feminin au stat punctajele realizate de echipele româneşti în ediţiile 2018/2019, 2019/2020 şi 2020/2021. Pentru Liga Campionilor, întregul punctaj al României a fost adus de Volei Alba Blaj, al doilea loc fiind atribuit ţării noastre după excluderea echipelor ruseşti din cupele europene”, au explicat oficialii de la Volei Alba Blaj.

În sezonul viitor, campioana României din 2022 anunţă că obiectivele rămân aceleaşi: titlul naţional, Cupa României şi „un parcurs cât mai frumos în Liga Campionilor”.

Meciurile internaţionale de pe teren propriu vor fi jucate de Volei Alba Blaj în Sala Polivalentă din Târgu Mureş.

„Sperăm ca, din 2023, suporterii noştri să se bucure de spectacolul meciurilor europene în noua Sală Polivalentă Blaj, viitoarea casă a campioanei României!”, au mai transmis oficialii campioanei, potrivit news.ro.

A doua reprezentantă a României în grupele Ligii Campionilor ar urma să fie vicecampioana CSM Târgovişte.

În 2022, Volei Alba Blaj a cucerit al şaselea titlu naţional din propriul palmares.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!