SOC in mediul online! O aplicatie populara de chat s-a dovedit a fi un instrument de spionaj!

SOC in mediul online! O aplicatie populara de chat s-a dovedit a fi un instrument de spionaj!

Aplicatia are milioane de descarcari in doar cateva luni.

In Emiratele Arabe Unite, unde guvernul a interzis WhatsApp sau Skype, ToTok este singurul mod prin care utilizatorii pot comunica rapid cu cei dragi. Promovata ca fiind un mod usor si sigur de a trimite mesaje text sau video, aplicatia nu e deloc ceea ce pare.

Conform specialistilor americani si a unui grup de investigatie de la New York Times, aplicatia este folosita de catre Emiratele Arabe Unite pentru a spiona fiecare conversatie, miscare, imagine sau sunet de pe telefoanele unde este instalata.

ToTok a fost descarcata de milioane de ori in Orientul Mijlociu, Europa, Asia, dar si America de Nord, unde este cea mai populara aplicatie din ultima saptamana.

In ultima vreme, guvernele autoritare ale diverselor tari din Orient poarta un razboi digital si incearca metode tot mai complexe pentru a spiona tarile adverse. 

Specialistii avertizeaza sa ne ferim de astfel de aplicatii si sa citim cu atentie "termenii si conditiile" de utilizare. De exemplu, ToTok specifica in momentul instalarii ca "informatiile personale pot fi distribuite catre terti".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA anunță că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies