"Poti sa-mi faci rost de un submarin?" Poveste incredibila: cum a fost Pablo Escobar aproape sa puna mana pe un submarin al armatei ruse
Marti 06 Noiembrie 2018, 18:41

"Poti sa-mi faci rost de un submarin?" Poveste incredibila: cum a fost Pablo Escobar aproape sa puna mana pe un submarin al armatei ruse

"Am primit un telefon din Columbia. De la celalalt capat al firului s-a auzit intrebarea: <Poti sa-mi faci rost de un submarin?>". Asa suna povestea incredibila spusa de un mafiot rus care a facut o avere in Statele Unite.

Ludwig "Tarzan" Fainberg este un mafiot cu origini ruse si evreiesti care a facut avere in Statele Unite la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90. In prezent, el este inchis in Panama, dupa ce a fost arestat de DEA (Drug Enforcement Agency) si extradat din SUA.

"Tarzan" a acceptat sa isi spuna povestea incredibila in filmul documentar Operatiunea Odessa, el povestind cum a fost la un pas sa inchida o afacere uluitoare: vanzarea unui submarin sovietic catre traficantii columbieni de cocaina din Cartelul Cali.

Fainberg a povestit ca dupa caderea URSS-ului a inceput sa faca afaceri pe filiera Rusia - America de Sud. El a cumparat mai intai motociclete IJ la preturi de nimic si le-a vandut in America Latina. Ulterior, acesta a reusit, alaturi de alti doi complici, sa cumpere trei elicoptere Kamov apartinand armatei ruse si sa le vanda traficantilor de cocaina.

Apogeul afacerilor sale a fost atins in momentul in care a fost implicat in negocierile pentru cumpararea unui submarin sovietic.

Fainberg a dezvaluit dupa multi ani ca a ajutat la orchestrarea unei afaceri incredibile. El a negociat cu inalti generali ai armatei ruse, la inceputul anilor '90, cumpararea unui submarin cu suma de 30 de milioane de dolari.

Afacerea a fost blocata de unul dintre apropiatii lui Fainberg si contactul direct cu Cartelul Cali, un cubanez cautat de autoritatile americane de mai bine de 25 de ani, Tony Yester, cel care a fugit cu avansul de 10 milioane dolari.

"Din fericire, majoritatea dusmanilor mei nu mai sunt in viata", spune astazi Yester, care ani de zile a fugit atat de autoritatile americane, cat si de traficantii columbieni.

Intreaga poveste despre incercarea lui Yester si a altor doi apropiati de a cumpara un submarin rusesc, dar si cum a reusit cubanezul sa ii pacaleasca pe columbieni este spusa chiar de acestia in Operation Odessa.VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii