Cum arata cainii radioactivi ce au fost parasiti in Chernobyl, la 32 de ani de la dezastrul nuclear!

Autor: Sport.ro
Luni 28 Mai 2018, 14:19

	Cum arata cainii radioactivi ce au fost parasiti in Chernobyl, la 32 de ani de la dezastrul nuclear!

Peste 200 de caini radioactivi au fost prinsi.

Dezastrul de la Chernobyl a avut loc acum 32 de ani, in aprilie 1986, dupa ce un reactor de la centrala nucleara a explodat, cauzand un efect ce isi face simtita prezenta si astazi.

Imediat dupa explozie, peste 100.000 de oameni au fost evacuati atat din oras cat si din zona, pentru a reduce riscul contaminarii radioactive.

In urma lor a ramas un oras fantoma care, la peste 30 de ani de la accident, are o viata proprie, insa una foarte salbatica. Practic, tot ce au supravietuit dupa accident au fost o parte din animalele lasate in urma de locuitori, dar si animalele salbatice din zona ce au inceput in timp sa colonizeze orasul abandonat.

Recent, un blogger american a pornit o campanie de salvare a cainilor radioactivi ramasi in Cernobyl. Acestia sunt urmasii directi ai cainilor lasati in urma de locuitori in momentul evacuarii, acum peste 30 de ani.

Peste 200 de caini au fost prinsi pe strazile orasului, iar acum sunt tratati si decontaminati pentru a putea fi dati spre adoptie, in special in SUA.

Desi nu au mutatii fizice vizibile, expertii spun ca toate vietuitoarele din zona au suferit mutatii genetice importante.

Metoda prin care o rețea de escroci a făcut mii de victime pe platforma de anunțuri OLX
BRAT
Modifică setările cookies