Comunitatea roma din Norvegia a cerut de urgenta avioane pentru a reveni in Romania: se tem ca vor fi infectati la Oslo! Ce decizie au luat autoritatile nordice

Virale Comunitatea roma din Norvegia a cerut de urgenta avioane pentru a reveni in Romania: se tem ca vor fi infectati la Oslo! Ce decizie au luat autoritatile nordice
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Martie 2020, 18:24
Data actualizarii: Duminica 22 Martie 2020, 18:26

Oficialii norvegieni au aranjat zboruri spre Romania pentru membrii comunitatii rome.

Cetatenii romani sunt speriati ca riscul de infectare e mai mare in Norvegia decat in tara si a cerut sprijinul autoritatilor. Dupa ce 63 de romni au parasit Norvegia cu un autocar inchiriat de nordici, alti 140 au facut-o cu avionul, scrie Dagbladet. Zborul gratuit spre Romania a avut loc miercuri.

Norvegienii sustin ca majoritatea romanilor de etnie roma sunt persoane fara adapost si ca si-au exprimat categoric dorinta de a se intoarce in Romania. Romii sunt speriati de extinderea necontrolata a epidemiei de coronavirus si vor sa fie alaturi de cei dragi, considerand ca riscurile de infectare sunt totusi mai mici in Romania.

Guvernul norvegian ii sfatuieste pe romi sa paraseasca tara pentru a usura din presiunea pusa asupra sistemului de protectie sociala in perioada pandemiei. Si romii din Bergen au fost trimisi inapoi in Romania. 23 de conationali au ajuns acasa zilele trecute dupa ce administratia le-a transmis ca nu mai poate tine deschise centrele pentru oameni fara adapost din cauza pandemiei.

Sursa foto: VoiceOfEurope

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!