Promo

(P) Sfaturi pentru a alege adidași copii potriviți pentru ca cei mici să practice sportul în siguranță

În timp ce mințile noastre sunt încă concentrate pe vară, trebuie să ne gândim și la temuta, dar în același timp dorită de părinți, întoarcerea la școală. Deși ar fi dorința multor părinți, nu vă puteți aștepta ca copiii să poarte hainele de anul trecut și același lucru este valabil și pentru încălțămintea copiilor. În plus, aceste haine sunt de obicei uzate, așa că nu există altă opțiune decât să cumperi lucruri noi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 August 2022, 12:08
Data actualizarii: Vineri 12 August 2022, 12:08

Când vine vorba de alegerea pantofilor pentru copii pentru întoarcerea la școală a celor mici, sunt multe lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție. Mai jos găsești câteva sfaturi practice care să te ajute să alegi adidași copii potriviți pentru cei mici.

Atenție la mărime

Atunci cand alegeți adidasi pentru copii care sunt prea mari sau prea mici pot cauza probleme, dar este întotdeauna recomandat să cumpărați mărimea potrivită și, de exemplu, să nu luați o mărime prea mare, pentru ca aceștia să dureze mai mult. Experții recomandă ca între degetul mare și marginea pantofilor de sport pentru copii să nu existe mai mult de 14 mm, iar atunci când acest spațiu este mai mic de 8 mm, este timpul să îi reînnoiți.

La ce vor fi utilizați adidașii

Există mai multe tipuri de adidași copii și trebuie să țineți cont dacă copiii dvs. îi vor folosi pentru a merge la școală în fiecare zi sau pentru sportul lor preferat. În funcție de acest lucru, va trebui să alegeți un model de pantofi sport pentru copii cu întărituri, flexibilitate și susținere adecvate. De exemplu, dacă cel mic iubește fotbalui, va avea nevoie de ghete fotbal copii.

Investiți în perechi noi, de calitate

Una dintre cele mai frecvente și, în același timp, cele mai grave greșeli pe care le facem este aceea de a refolosi pantofii de sport ai copiilor de la frații mai mari sau de la rude. Știm cu toții că este tentant, dacă copiii dvs. au o pereche de adidași în stare bună care nu li se mai potrivesc, să îi păstrați pentru fratele lor mai mic. Dar acest lucru poate fi mai dăunător decât pare, deoarece, deși mărimea este aceeași, fiecare picior are o formă unică și, odată ce pantofii de sport s-au adaptat la picioarele primului lor proprietar, nu se vor mai adapta la următorul. Așadar, este foarte important să purtați întotdeauna pantofi noi pentru copii.

Probează mereu cu șosete

Atunci când încercați pantofii de sport ai copiilor dumneavoastră pentru a verifica mărimea, ar trebui să faceți acest lucru în condiții cât mai asemănătoare cu modul în care îi poartă de obicei, adică cu șosete ca cele pe care le poartă în mod normal sau cu tălpi interioare, dacă le folosesc. Când achiziționați ghete fotbal copii sau orice altă încălțăminte sport, acestea trebuie probate cu șosete specifice sportului.

Atenție la calitate

Este foarte important ca acești adidași copii să fie confecționați din materiale de calitate. Cea mai recomandată este pielea, deoarece se adaptează perfect la forma piciorului, oferind un confort sporit și ajutându-l să crească și să se dezvolte în cel mai bun mod posibil. Atunci când copiii joacă sau practică un sport, încălțămintea sport trebuie să permită piciorului să se miște cât mai natural posibil. De asemenea, este recomandat ca talpa să fie din cauciuc antiderapant pentru a-i proteja pe cei mici de suprafețele pe care calcă. În cazul în care achiziționați ghete fotbal copii, acestea trebuie să fie specifice tipului de teren pe care cel mic joacă: gazon, gazon sintetic, futsal etc.

Rețineți că nu toate tipurile de adidași copii sunt valabile pentru toate sporturile. Trebuie să rețineți că anumiți factori precum mișcările pe care copiii dumneavoastră urmează să le facă în timpul activității sau tipul de teren pe care se joacă pot fi elemente cheie și este nevoie de încălțări potrivite pentrum ghete fotbal copii. Astfel, dacă merg cu pantofii sport potriviți poți sta liniștit, pentru că se vor putea bucura din plin de activitate, practicând-o cu confort, protecție și cu multe garanții de succes.

Modifică setările cookies