Promo

(P) Fii inspirat și investește într-un șemineu care îți va asigura confortul total și protecția familiei tale

Dacă visezi să-ți surprinzi familia și să te bucuri de seri relaxante alături de persoana iubită în confortul și decorul inedit al unui living sau dormitor dotat cu un șemineu de calitate, atunci acest articol s-ar putea să fie pentru tine.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Iunie 2020, 12:00
Data actualizarii: Miercuri 24 Iunie 2020, 12:03

Pefoc îți stă la dispoziție cu o gamă diversificată de soluții alternative de încălzire și numeroase modele de seminee disponibile imediat din stoc propriu care te vor surprinde plăcut cu eficiența lor practică, dar și cu notele deosebite de stil și personalitate. Cu ajutorul unui șemineu vei avea ocazia să investești cu ințelepciune, întreaga ta pasiune pentru amenajare a căminului în care, pâna la urmă, îți vei petrece o mare parte din timpul tău atât de prețios.

Fie că discutăm despre unul pe gaz sau unul clasic pe lemne, dotat cu cos fum inox, șemineul este răspunsul ideal pentru rezolvarea sursei de căldură, combinând perfect eficiența cu designul deosebit. Bineînțeles, dacă ne dorim un produs de calitate care să respecte anumite standarde de siguranță și confort, ar trebui să facem un mic efort și să investim inteligent la început, în lucruri care vor reuși să se amortizeze pe termen mediu și lung, prin satisfacția neegalată, confortul absolut și siguranța garantată a familiei și căminului nostru. În funcție de scopul pentru care ne gândim la construcția unui șemineu, putem opta pentru eficiență, alegând un șemineu capabil să încălzească întreaga locuință sau pentru design, caz în care vorbim despre un șemineu cu rol decorativ, prevăzut să încălzească doar camera în care este amplasat.

De prea multe ori neglijat, un aspect esențial în planificarea construirii unui șemineu pe lemne este reprezentat de dotarea cu un cos fum ceramic profesional. Dacă te întrebi de ce este atât de important să optezi pentru calitate, specialiștii de la Pefoc îți pot garanta că, un șemineu cu un sistem ieftin sau improvizat de evacuarea a fumului nu va funcționa la adevăratul potențial, chiar dacă focarul este unul de ultimă generație. Mai mult decât atât, pe lângă performanțele scăzute, cu un coș de fum de calitate îndoielnică îți vei asuma riscuri inutile privind siguranța căminului tău și chiar viața familiei tale! 

În cazul în care alegi să optezi pentru un șemineu care să egaleze în performanțe puterea unui sistem de încălzire clasic pe gaz (ex. centrala termică de apartament) proiectul va ține cont de anumite aspecte planificate din timp. Echipa de meșteri autorizați Pefoc, te vor ajuta să alegi focarul potrivit - ce reprezintă piesa importantă pentru început - în funcție de suprafața de încălzit. Acesta se așează pe un suport reglat la 30-40cm de la sol, se racordează la coșul de fum cu tuburi de oțel refractar de 2mm grosime și se îmbracă în plăci din silicat de calciu. În acest fel se formează hota șemineului. Plăcile denumite și plăci de calsil au o rezistență peste medie la căldură și fac față la temperaturi de până la 1000 grade celsius. Din hota șemineului se trag tuburi izolate pentru distribuirea căldurii în camerele ce urmează a fi încălzite. Dacă distanța este mai mare de 3m, atunci este utilizat un ventilator care trage aerul cald din șemineu și îl împinge pe tuburi, în capătul cărora avem grilele de aerisire pe care le putem închide când nu dorim să încălzim o cameră anume. Abia în momentul finalizărilor deciziilor luate din punct de vedere tehnic, putem trece la următoarea etapă, aceea în care vom stabili desingul de șemineu. În funcție de preferințele clientului, un șemineu poate fi placat cu marmură sau piatră, lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent la temperaturi extreme. Tot ce înseamnă design și estetică ține de gusturile fiecăruia în parte, singura limită fiind impusă de propria imaginație sau de stilul locuinței unde se va monta.

Așadar, dacă și tu îți dorești să te poți bucura de atmosfera magică creată de un șemineu premium, dar la costuri corecte, apelează cu încredere la firma specializată Pefoc.ro care, prin specialiștii săi impecabili pregătiți profesional, îți vor sta la dispoziție cu idei și sfaturi perfecte pentru ca locuința ta să se transforme cu adevărat în “acasă”!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!