Promo

(P) De ce este important pentru copii să facă sport

Auzim deseori încă de mici cât de important este sportul în viață, însă prea puțini ne explică și de ce anume, iar după ce terminăm școala și orele de educație fizică și sport, puțini ne mai ținem de o rutină cu adevărat sănătoasă.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 12:09
Data actualizarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 12:11

Există și cei care conștientizează nevoia mișcării și nu se lasă de antrenamente zilnice sau săptămânale.

În oricare dintre situațiile de mai sus ai fi, important este să le explici copiilor cu care te întâlnești cât de important este sportul în viața lor și de ce ar trebui să îl îmbrățișeze chiar dacă nu vor neapărat să-și facă o carieră din acesta.

Pe lângă mentalitatea corectă, este important ca și hainele și accesoriile să fie de calitate și să îi ajute pe cei mici să se simtă confortabili în timp ce fac mișcare. Tocmai de aceea cei de la Jordan România, Nike, Adidas creează produse și pentru copii.

Motive pentru care sportul este important pentru copii

Motive sunt multe, însă noi alegem să ți le prezentăm pe 7 dintre ele pe care să le dai mai departe.

1. Consumă energia

Mai ales la vârste fragede copii au multă energie pe care trebuie să o consume pentru a se putea odihni bine pe timp de noapte și să adoarmă la ore normale pentru vârsta lor. Făcând sport, energia lor extra va fi consumată în timpul antrenamentelor și nu mai trebuie să te chinui să îi adormi.

2. Contribuie la stima de sine

În timpul antrenamentelor nu se poate să nu fie lăudat cel puțin odată copilul, iar acest lucru îl va ajuta la stima de sine. Știind că poate face lucruri bune chiar dacă nu din prima, va învăța de mic cum stau lucrurile și nu va avea probleme mari cu stima de sine când va crește.

3. Stil de viață sănătos

Obezitatea este în creștere și la copii, însă dacă aceștia sunt învățați de mici cu practicarea sportului, șansele de a se îmbolnăvi scad considerabil. Stilul lor de viață va fi unul echilibrat, iar șansele ca acesta să se prelungească și la vârsta adultă sunt mari.

4. Disciplină

Atunci când spunem disciplină ne gândim la un program foarte strict, însă atunci când vine vorba despre copii ne referim mai mult la rutina pe care și-o creează introducând sportul în viața lor și fiind nevoiți astfel să se țină de un program. Pe lângă rutină, setarea obiectivelor și îndeplinirea lor fac parte tot dintr-un proces de disciplină cu care copii de învață de mici.

5. Munca în echipă și lidership

Fie că au de-a face cu un sport în echipă sau unul individual, la antrenamentele comune copii învață cum este să lucreze în echipă și ce înseamnă să fii lider. Chiar dacă nu toți ajung în această poziție de lider de echipă, important este să vadă procesul prin care se ajunge acolo și modul în care acesta se poartă cu cei din jur.

6. Crește imunitatea

Practicând sport și imunitatea crește, prevenind astfel mare parte a îmbolnăvirilor, ajută la dezvoltarea normală și armonioasă a corpului și a posturii corecte, întărește sistemul osos și echilibrează sistemul endocrin al celui mic.

7. Socializare

Prin natura lor cei mici sunt sociabili și își fac prieteni într-un timp foarte scurt, însă sportul și munca în echipă îi învață și cum să păstreze aceste prietenii chiar și în momente care pot părea mai dificile și îi învață și cum să treacă peste acestea.

Acestea sunt doar 7 dintre motivele pentru care copii trebuie să facă sport încă de mici pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă pe toate planurile și care să se întindă și la vârste adulte. 

Modifică setările cookies