Promo

Ce trebuie să știți înainte de a folosi un aparat de ras pentru bărbați (P)

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 21:11
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 21:14

Recent, am descoperit o tendință importantă în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, în sensul că toți aceștia mențin acum diferite grade și lungimi ale părului facial.

Bărbile nu sunt o nouă tendință, în ciuda a ceea ce ne-ar putea spune mass-media. Creșterea lor în popularitate a venit odată cu bărbații care au ales să mențină părul facial mai lung, atunci când mai multe produse atât pentru tunderea, cât și pentru îngrijirea părului facial au devenit disponibile pe scară mai largă. Era tipic pentru un bărbat să folosească foarfeci și mașini de tuns pentru a menține întreținerea părului înainte ca modelele de aparat de ras cu cartuș și aparat de ras electric să domine piața.

Ceva s-a schimbat în urmă cu un deceniu și s-a înregistrat o creștere a creșterii bărbii și o gamă de produse mai larg disponibile pentru a susține „moda", precum și acceptarea părului facial în mediul de lucru. A existat cândva un moment în care exista nevoia ca bărbații să ajungă la serviciu cu fața curată sau cu o barbă abia perceptibilă. Zilele acelea au apus (în mare parte).

Rasul umed dublează timpul necesar pentru rutina de îngrijire, iar timpul pe care îl necesită poate fi o corvoadă plictisitoare. Dacă, la fel ca noi, suferiți de iritații la bărbieritul umed (și doriți să încercați din nou), vă recomandăm să folosiți un balsam sau un ulei înainte de bărbierit.

La bărbieritul prin ras, lama intră în contact direct cu pielea, iar singura barieră este părul pe care îl îndepărtați. Produsele de pre-barbierit acționează ca o barieră pentru piele și oferă lamei o suprafață netedă cu care să lucreze. În timp ce spumele sunt bune, uleiurile și pulberile pot fi mai bune și nu formează o spumă groasă care poate bloca lama.

Dacă aveți pielea sensibilă (care rămâne roșie, iritată sau cu mâncărimi în urma bărbieritului umed), vă recomandăm să încercați un produs cu Aloe Vera, care este conceput pentru a calma și reduce arsurile de bărbierit.

Un aparat Philips OneBlade a ieșit pe primul loc ca fiind cel mai utilizat pentru menținerea diferitelor grade de stil de păr facial și lungime a bărbii. Un aparat de ras OneBlade realizează un bărbierit mai rapid cu ajutorul tehnologiei OneBlade, cu un tăietor cu mișcare rapidă și cu sistemul Dual Protection System pentru a tăia eficient părul pentru o tunsoare, o margine și un bărbierit neted și mai rapid. Incluzând 3 piepteni pentru barbă (1 mm, 3 mm și 5 mm), OneBlade urmărește contururile feței, este rezistent la apă și cu lame care trebuie înlocuite la fiecare 4 luni.

Majoritatea bărbaților fie s-au hidratat (cu o cremă hidratantă specifică pentru bărbierit), fie nu au folosit niciun produs pentru barbă. Unii au constatat că crema hidratantă le-a menținut pielea hidratată, în timp ce alții au constatat că sunt predispuși la piele uscată. De ce se întâmplă acest lucru?

În timp ce hidratarea este foarte bună pentru a vă menține pielea suplă, hidratată și cu un aspect tânăr, multe creme hidratante generice conțin alcool care usucă pielea.

Părul care crește de pe față, indiferent cât de mult timp, absoarbe în mod natural umezeala din piele pentru a menține părul hidratat și sănătos, și de aceea pielea începe să se usuce. Aici intră în scenă uleiul de barbă sau produsele hidratante specifice pentru părul facial. Acestea sunt făcute pentru a menține părul hidratat și sănătos și pentru a împiedica firele de păr să fure toată umiditatea din piele.

Ați avut vreodată mâncărimi de barbă? Ați avut vreodată pielea roșie sau cu pete sub păr? Piele uscată care se simte strânsă, pare crăpată sau se descuamează? Asta pentru că părul tău facial ia umezeala de la piele și o face să reacționeze și are nevoie de hidratare.

Asigurați-vă întotdeauna că barba este uscată și pieptănată înainte de a o tunde cu un aparat de ras, astfel încât să vedeți mai ușor unde se află exact părul și să îl păstrați pe tot în aceeași direcție pentru tăiere. Vă recomandăm întotdeauna să aveți la îndemână o foarfecă pentru acele câteva fire de păr pe care reușim cu toții să le scăpăm cumva.

Modifică setările cookies