Se naste o noua nationala: n-are imn, n-are steag dar s-ar putea bate pentru Euro! 'Fantoma' de doua ori mai scumpa decat Romania:

Se naste o noua nationala: n-are imn, n-are steag dar s-ar putea bate pentru Euro! 'Fantoma' de doua ori mai scumpa decat Romania:

► Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr - Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Nationala statului Kosovo se pregateste pentru un moment istoric. Primul meci international, dupa ce FIFA si-a dat acordul ca aceasta tara sa intre in calendarul oficial, cu cateva restrictii insa. Kosovo intalneste nationala statului Haiti, pe 5 martie, la Mitrovica.

FIFA a decis la inceputul acestui an ca nationala kosovara are dreptul sa joace partide amicale cu orice tara care ii recunoaste independenta, mai putin cu state din fosta iugoslavie. De asemenea, decizia forului international precizeaza faptul ca la meciurile internationale, Kosovo nu are voie sa-si afiseze simbolurile nationale (steagul si imnul).

Federatia kosovara a intocmit o lista cu jucatorii eligibi pentru a evolua in meciul cu Haiti. Cum Kosovo nu este afiliata FIFA si UEFA, pentru ca nu este recunoscuta de toate statele membre ONU, convocarile nu presupun niciun fel de obigatii pentru jucatorii selectionati.

Eroll Salihu, secretarul general al Federatiei de fotbal din Kosovo a declarat ca incearca sa il convinga pe Adnan Januzaj, noul star de pe Old Trafford, sa accepte convocarea in primul meci international al acestei tari.

"Suntem in discutii cu familia lui Adnan si ar fi fantastic sa putem avea un astfel de jucator in primul meci din istoria tarii noastre."

"Ar fi doar o chestiune simbolica, acest meci nu va implica nicio obligatie din partea lui Januzaj fata de echipa noastra. Convocarea nu ii va afecta eligibilitatea de a juca pentru alta nationala."

CEL MAI BUN 11: 70.000.000 €

Publicatia belgiana La Mesue a alcatuit un 11 virtual cu jucatorii care ar fi eligibili pentru a juca in nationala statului Kosovo.

Valoarea totala de piata a jucatorilor, conform transfermarkt.de se apropie de 70 de milioane de euro.

► Samir Ujkani (Albania) - Palermo - 2,5 mil €
► Taulant Xhaka (Elvetia) - Basel - 0,6 mil €
► Lorik Cana (Albania) - Lazio - 3,8 mil €
► Mergim Mavraj (Albania) - Furth - 1,7 mil €
► Perparim Hetemaj (Finlanda) - Chievo - 2,2 mil €
► Granit Xhaka (Elvetia) - Monchengladbach - 10 mil €
► Behrami (Elvetia) - Napoli - 16 mil €
► Xherdan Shaqiri (Elvetia) - Bayern Munchen - 20 mil €
► Adnan Januzaj (?) - Manchester United - 6 mil €
► Valdet Rama (Albania) - Valladolid - 1 mil €
► Mehmedi (Elvetia) - Freiburg - 4 mil €

TOTAL: 68 mil € (ca o comparatie, primul 11 al Romaniei valoreaza in acest moment aproximativ 40 mil €)

Daca FIFA i-ar da drepturi depline statului Kosovo, jucatorii ar putea sa evolueze pentru aceasta tara, chiar daca anterior au fost convocati la o alta nationala.

JANU7AJ POATE SA JOACE IN 7 NATIONALE

Este nascut in Belgia, parintii lui sunt kosovari, tatal sau e nascut in Albania, are un bunic sarb si unul croat, plus o bunica din Turcia, iar Roy Hodgson il vrea in nationala Angliei.

El e Adnan Januzaj, jucatorul de 18 ani care are toate sansele sa devina urmatorul super star de pe Old Trafford.

Januzaj tocmai a refuzat convocarea la nationala mare a Belgiei, echipa care promite sa fie marea revelatie a Mondialului din Brazilia, iar aceasta decizie poate fi pusa pe seama interesului din partea selectionerului Angliei.

Roy Hodgson: "Januzaj este un jucator foarte interesant, pe care il urmaresc de mult si pe care l-as vrea in nationala Angliei."

STATUL KOSOVO, RECUNOSCUT DE 108 TARI. ROMANIA NU II RECUNOASTE INDEPENDENTA

Regiunea Kosovo este un subiect de disputa intre Serbia si Republica Kosovo. Si-a declarat independenta pe 17 februarie 2008, insa Serbia continua sa sustina ca acest teritoriu ii apartine.

Kosovo este recunoscut ca stat independent de 108 din cele 193 de state membre ONU. Romania nu recunoaste independenta Kosovo.

Printre statele europene care recunosc Kosovo se numara: Franta, Albania, tarile din Marea Britanie, Letonia, Germania, Estonia, Italia, Danemarca, Luxembourg, Belgia, Polonia, Elvetia, Irlanda, Suedia, Olanda, Islanda, Slovenia, Finlanda, Ungaria si Croatia.

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies