FINALUL lui Mircea Lucescu la Donetsk! Ahmetov isi vede visul spulberat: Sahtiorul e la un pas de RUSINE dupa 19 ani!

FINALUL lui Mircea Lucescu la Donetsk! Ahmetov isi vede visul spulberat: Sahtiorul e la un pas de RUSINE dupa 19 ani!

Mircea Lucescu poate pierde titlul din Ucraina, dupa o serie de 5 trofee la rand.

2015 pare sa fie anul in care Dinamo Kiev domina din nou competitia din Ucraina. Anul in care tara vecina are grave probleme cu securitatea teritoriala, anul in care orasul Donetsk a incetat sa mai fie casa lui Sahtior, din acelasi motiv.

Gigantul din Kiev este lider in campionat si se afla la cinci puncte in fata echipei echipa lui Mircea Lucescu. Ultima partida a fost 100% pentru Dinamo: un 0-0 in deplasarea de la Lvov, acolo unde Sahtior are meciurile de acasa.

Pana la final de sezon mai sunt cinci jocuri si cinci puncte pe care Sahtior trebuie sa le recupereze. Clubul antrenat de Il Luce mai are de jucat cu: Volyn (d), Zakarpattia (d), Metalurg Donetsk (a), Dnipro (d) si Karpaty (a). Volyn si Metalurg vor juca pentru un loc de Europa League in fata lui Shatior, in timp ce Karpaty se lupta sa scape de la retrogradare.

Meciul cu Dnipro poate fi decisiv pentru Sahtior: daca pierde in deplasare, echipa lui Mircea Lucescu poate ceda chiar si locul doi in Ucraina, ultimul care asigura prezenta in preliminariile Champions League.

In plus, contractul lui Il Luce expira in aceasta vara, iar prelungirea inca nu s-a discutat. Cu oferte din strainatate, de la Fener, cat si din Rusia, Lucescu poate alege sa plece de la Sahtior.

Ar fi un an slab pentru clubul lui Ahmetov, cel mai slab din ultimii 11, de cand Lucescu e la echipa. Rivalele - Dinamo Kiev si Dnipro - stau cel mai bine in Europa, in ultimele sezoane: Kievul a ajuns pana in sferturile EL, in timp ce Dnipro joaca semifinala cu Napoli. Intern, cele doua pot trimite Sahtior pe trei - cel mai slab parcurs intern din ultimii 19 ani la final de sezon. In '96, echipa din Donetsk a terminat pe locul 10; de atunci doar finaluri pe locul doi sau pe locul intai pentru Sahtior.

Ce trebuie sa faca Il Luce? (4480 voturi)
 
Sa ramana la Donetsk
15.18%
680 voturi
 
Sa vina la nationala
36.72%
1645 voturi
 
Sa antreneze la un club din vestul Europei
48.10%
2155 voturi
VIDEO PROTVPLUS.RO

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies