DA LIKE VIETII. Povestea lui Andreas Dominic, copilul de 2 ani care poate fi ajutat sa aiba o viata normala cu un singur LIKE

DA LIKE VIETII. Povestea lui Andreas Dominic, copilul de 2 ani care poate fi ajutat sa aiba o viata normala cu un singur LIKE

Andreas Dominic are 2 ani. La varsta lui, in timp ce alti copii alearga si descopera lumea din jurul lor, el se lupta cu sute de tratamente anuale, intr-un corp care nu ii permite sa se joace, sa tina in palme lucrurile dragi sau sa-si ia parintii in brate.

Andreas e diagnosticat cu tetrapareza spastica piramidala si extrapiramidala. Este receptiv, comunica si stie sa zambeasca, in ciuda problemelor, atunci cand parintii sai sunt langa el. Andreas Dominic este unul dintre cazurile pe care Fundatia Mihai Nesu incearca sa le ajute. Problemele sale il impiedica sa mearga sau sa se hraneasca singur. Tratamentele la care este supus sunt extrem de costisitoare, insa obligatorii pentru ca Andreas sa spere la o viata normala. O viata in care sa se poata juca si trai alaturi de ceilalti copii de varsta sa.

► AJUTA-L PE ANDREAS SI DA LIKE AICI

In fiecare zi, parintii sai il duc pe Andreas la terapie. Medicii sunt optimisti. Spun ca in doi, trei ani ar putea fi un copil sanatos. Pentru asta insa, trebuie sa fie prezent la toate sedintele de terapie necesare. Vorbim despre 4-5 sedinte pe zi, la care se adauga drumuri - la Alba Iulia, unde se afla centrul Maria Beatrice, la Constanta, unde, de doua ori pe an, cativa experti belgieni vin si ofera tratamentul necesar celor care au nevoie, si chiar si in Ungaria, de doua ori pe saptamana, pentru doua tipuri de sedinte de terapie care inca nu sunt posibile in Romania.

Prin intermediul unei campanii a Fundatiei Mihai Nesu, alaturi de site-ul de cashback Aduna.ro, si voi il puteti ajuta pe Andreas Dominic sa aiba acces la o viata normala. Pana pe 30 martie, fiecare LIKE adunat pe pagina de Facebook - Facebook.com/Aduna - va insemna 1 LEU pentru fundatia Mihai Nesu, care incearca sa stranga suma de 10.000 de lei pentru sedintele de terapie si tratament ale micutului de 2 ani.


"Terapiile curente particulare costa 1800 de lei. Noi lucram 3 ore pe zi cu el terapia care ne-au predat-o belgienii, terapie care costa 1800 de euro, care daca mergeam in Belgia direct costa 5300 de euro si trebuie sa mergem de patru ori pe an. Noroc ca am aflat ca la Constanta vin ei, prin fundati Copii Suflete Sperante, din Constanta. Asa e vorba de 2500 euro, cu tot cu drum si cazare, dar tot nu sunt 5300 de euro. Am platit in ianuarie banii pe un an de zile. La Alba Iulia, costul pe un an intreg se ridica la aproximativ 15.000 de lei, incluzand cazarea, mancarea si terapiile”
, spune mama lui Andreas.

“Ne-a ajutat foarte mult Mihai Nesu. Si cu sfaturi. La inceput am incercat sa luam legatura cu el, nu stiam cum, cu cine. Apoi, din om in om, am aflat ca cel mai bun prieten al lui Mihai a copilarit cu sotul meu.

“E minunea maternitatii acest copil”, ne-a povestit mama sa. Andreas s-a nascut prin cezariana, prematur, dupa ce medicii au observat ca are un litru de lichid in cavitatea abdominala, medicii fiind obligati sa-i acorde manevre de resuscitare timp de 20 de minute.

“Nimeni nu i-a dat nici o sansa sa traiasca. L-am botezat in prima ora pentru ca nu ne dadeau mari sanse de supravietuire”, mai scrie mama sa pe pagina de internet dedicata acestui caz, andreas-dominic.org, unde puteti afla povestea integrala a lui Andreas Dominic.

Ajuta-l si tu pe Andreas Dominic sa aiba acces la o viata normala cu un singur LIKE pe Facebook. Intra pe pagina Facebook/Aduna, iar LIKE-ul tau va insemna 1 LEU care va fi donat acestui caz.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies