True Story

Cand fotbalul se juca cu pickamerul! Cel mai INGHETAT moment din istorie: Au adus aruncatoare de flacari pe stadion, meci amanat de 14 ori!

► Miercurea TITANILOR! 21:30 Arsenal - Swansea, exclusiv pe net Voyo.ro | 22:00 Man. United - West Ham, in direct Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Ianuarie 2013, 06:31
Data actualizarii: Luni 14 Ianuarie 2013, 06:24

Luna ianuarie a fost intotdeauna speciala pentru englezi. Este luna in care incepe Cupa Angliei, cea mai veche competitie din lume!

Doar ca FA Cup a trait si momente grele, in special in 1963, cand fotbalul englez a intrat in Era Glaciara. Meciurile au fost amanate de 261 de ori in doar 66 de zile din cauza unui inghet apocaliptic!

Tot atunci s-a realizat si un record. Meciul dintre Lincoln City si Coventry programat pe 2 ianuarie a fost amanat 14 ori! In cele din urma s-a jucat abia pe 6 martie, cand au rasarit ghioceii. Coventry s-a impus cu 5-1, dar a fost eliminata in sferturi de Manchester United, echipa care avea sa castige trofeul.

Nicio schimbare de clima n-a mai avut un efect atat de mare asupra unei competitii de atunci! Un arzator de asfalt din constructii a fost adus pe Stamford Bridge iar in timpul asta Chelsea a plecat in Malta sa gaseasca o suprafata buna de joc.

Blackpool a scos artileria grea. Cei de acolo au adus aruncatoare de flacari din Armata, iar cei de la Helifax au renuntat la fotbal si au transformat suprafata de joc in patinoar in aer liber si au percept o taxa pentru intrare.

In acea vreme nu toti jucatorii aveau salarii iar multi traiau din prime de joc. Si cluburile si jucatorii erau disperati!

Toate sporturile din aer liber au fost afectate in acea perioada. Liga de rugby s-a intrerupt trei luni, in timp ce cursele de cai au luat o pauza de aproape 4 luni.


Perioada aceea a fost speciala pentru cei de la Coventry, echipa care pe atunci se afla in liga a patra.

A fost nevoie de un pickamer pentru a sparge gheata de pe gazon la meciul cu Lincoln, dar acesta s-a jucat iar Coventry s-a impus cu 5-1.

Au urmat apoi alte victorii si pana la urma un sfert istoric impotriva lui Manchester United cu 20.000 de oameni in tribune.

"Eram absolut rupti la acel meci! Ne-am antrenat non-stop in perioada aia! Aveam un antrenor maghiar de fitness care ne punea sa alergam pe o panta acoperita de zapada.

Era sa orbim de la atata alb, ne dureau ochii.

United s-a impus cu 3-1 iar eu am plans la propriu la final intr-un pahar de sampanie in vestiar.

Presedintele a venit insa si ne-a felicitat. Ne-a spus ca am ajuns mai departe decat am fi sperat", a povestit fostul jucator al lui Coventry, Ronnie Farmer, in Daily Mail.


Un arbitru care se dadea pe gheata in lipsa de alta activitate.


CUPA ANGLIEI SE VEDE LA SPORT.RO SI Voyo.RO:

Miercurea TITANILOR! 21:30 Arsenal - Swansea, exclusiv pe net Voyo.ro; 22:00 Man. United - West Ham, in direct Sport.ro si Voyo.ro!

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies