Transfer Market

Fotbalul in comunism. "Data stelara", iunie 2017. Masura luata de partid pentru a opri transferurile in China

Comunismul intervine in fotbalul din China.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2017, 17:39
Data actualizarii: Luni 19 Iunie 2017, 17:54

Fotbalul din China a luat amploare in ultimii 2 ani, cand echipele finantate de miliardari au reusit cateva transferuri de rasunet. Pe rand, Hulk, Tevez, Lavezzi, Oscar, Witsel, Demba Ba, Teixeira, Ramires, Drogba sau Graziano Pelle au ales sa mearga in Asia pentru salarii colosale.

Pare un scenariu SF pentru fotbalul european, unde englezii si granzii din Spania arunca zeci si sute de milioane pentru jucatori in fiecare pauza competitionala, insa dezvolvarea fotbalului in China este insa estompata de partidul comunist.

Acesta a emis o noua lege, care obliga cluburile sa platesca taxe de 100% la transferuri de jucatori. Practic, daca vrei sa platesti 100 de milioane pe Rooney, trebuie sa mai dai 100 si la stat.

De altfel, Tianjin Quanjian a vrut sa il transfere pe Diego Costa in aceasta vara insa patronul echipei a anuntat ca a fost nevoit sa renunte la mutarea de sute de milioane de euro, la cat ajungeau transferul si salariul, din cauza noilor legi.

Cluburile chineze au cheltuit 350 de milioane de euro pe transferuri in iarna, iar comunistii din China au anuntat ca s-au saturat ca fotbalul sa "arda bani".

Modifică setările cookies