Chinezii mai declanseaza o revolutie: pe cea a fotbalului! Cum a fost convins Alex Teixeira sa uite de Liverpool pentru necunoscuta Jiangsu

Autor: Sport.ro
Vineri 05 Februarie 2016, 10:12

	Chinezii mai declanseaza o revolutie: pe cea a fotbalului! Cum a fost convins Alex Teixeira sa uite de Liverpool pentru necunoscuta Jiangsu

Vezi si - Mircea Lucescu si Dan Petrescu, protagonistii celui mai scump transfer al iernii IN LUME: Alex Teixeira, in China pentru 50 milioane euro

Chinezii se pregatesc pentru o noua revolutie. Spre deosebire de cea din 1949, de aceasta data doar pe plan sportiv. Ce-i drept, insa, la ordinul partidului unic.

China, una dintre cele mai mari puteri mondiale atunci cand vine vorba de armata si economie isi doreste acum sa puna stapanire si pe fotbal. Si are o arma importanta: banii.

Fotbalul din indepartata Asiei ramane unul destul de putin cunoscut europenilor, dar campania de achizitii pe care au facut-o cluburile chineze in aceasta iarna poate schimba situatia.

Chinezii sunt pe cale sa devina noul El Dorado al fotbalului mondial, luandu-le fata arabilor din Emirate, Arabia Saudita ori Qatar. 

Nu depasirea competitiei de pe continentul asiatic este insa obiectivul liderilor de la Beijing, ci acela de a aduce fotbalul chinez la acelasi nivel cu cel care se joaca in Europa.

Pentru asta, chinezii au investit in aceasta iarna suma uriase de bani in transferuri, bifand si cele mai scumpe mutari ale perioadei de mercator: 50 de milioane pentru Alex Teixeira (Sahtior -> Jiangsu) si 45 de milioane pentru Jackson Martinez (Atletico - Guangzhou). De asemenea. Ramires a trecut de la Chelsea la aceeasi Jiangsu pentru 30 de milioane de euro.

Pe langa sumele de transfer, chinezii urca in topuri si atunci cand vine vorba de salarii. Asta dupa ce l-au transformat pe Alex Teixeira, jucatorul luat de Mircea Lucescu din Brazilia, al 10-lea cel mai bine platit fotbalist din lume.

Potrivit presei braziliene, Teixeira a fost convins de Jiangsu sa semneze dupa ce i s-a oferit un salariu de 10 milioane de euro net pe an, plus bonusuri de performanta.

Salarii asemanatoare le-au fost oferite si lui Jackson Martinez ori Gervinho, cel care a trecut de la Roma la Habei China Fortune.

Tot in China, dar in liga a doua, Constantin Budescu va incasa aproape un milion de euro anual, dupa ce a semnat cu Dalian Yifang.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies