Tenis

VICTORIE romaneasca la Bucharest Open! Begu si Mitu au cucerit titlul la dublu

Perechea Irina Begu/Andreea Mitu au castigat finala probei de dublu de la Bucharest Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Iulie 2018, 16:11
Data actualizarii: Duminica 22 Iulie 2018, 16:24

Begu si Mitu le-au invins in finala, cu scorul de 6-3 6-4, pe Danka Kovinic si Maryna Zanevska. 

Romancele au incheiat meciul cu un break, dupa o ora si 24 de minute de joc. 

Jucatoarele romane au intrat foarte motivate in meci si au castigat pe serviciul adversarelor inca din primul ghem al intalnirii. Ele si-au pastrat avantajul desi cuplul Kovinic/Zanevska a avut 3 mingi de break in ghemul al patrulea. Ba mai mult, s-au distantat la 5-2, insa pe fondul unei relaxari a romancelor, Kovinic si Zanevska au reusit primul lor break. Begu si Mitu s-au trezit la timp si au inchis setul pe serviciul adversarelor dupa 37 de minute de joc.

in setul al doilea cele doua perechi au mers cap la cap pana in ghemul al cincilea, cand cuplul belgiano-muntenegrean a facut break-ul pe serviciul Andreei Mitu. Romancele au reactionat rapid si au reusit rebreak-ul, egaland situatia pe tabela, 3-3. Apoi, in ghemul al zecelea au castigat pe serviciul adversarelor si s-au impus cu 6-4. 

Begu si Mitu au facut 2 duble greseli in acest meci, fata de cele 4 ale adversarelor, si au reusit 2 asi, fata de cei 3 ai cuplului Kovinic/Zanevska.

Pentru Irina Begu aceasta a fost a doua finala de dublu consecutiva la Bucuresti, dupa ce in editia trecuta si-a adjudecat trofeul impreuna cu Raluca Olaru. si pentru Andreea Mitu aceasta a fost a doua finala, ea ratand victoria in 2015 cand o avea ca partenera pe Particia tig. 

Din cele cinci editii de pana acum ale turneului, trei au fost castigate de perechi romane: Elena Bogdan/Alexandra Cadantu (2014), Irina Begu/Raluca Olaru (2017) si Irina Begu/Andreea Mitu (2018). 

Pentru castigarea trofeului, perechea Irina Begu/Andreea Mitu va incasa 12.300 de dolari si 280 de puncte WTA, in timp ce finalistele Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) vor primi 6.400 de dolari si 180 de puncte.

AGERPRES

Modifică setările cookies