GALERIE FOTO Se întoarce pentru răzbunare? Motivul pentru care Simona Halep a ales turneul mic de la Rouen

Simona Halep Tenis WTA Romania wta rouen Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2024, 11:25
Data actualizarii: Marti 02 Aprilie 2024, 11:37

Simona Halep a ales să participe la turneul WTA 250 de la Rouen, programat în aceeași săptămână cu întrecerea de calibru WTA 500 de la Stuttgart. Ambele vor fi derulate pe zgură. 

Simona Halep (32 de ani) a început antrenamentele cu noul antrenor, Carlos Martinez, iar una dintre primele decizii luate a fost să primească un wildcard la competiția WTA 250 de la Rouen

Deși în aceeași săptămână se derulează întrecerea WTA 500 de la Stuttgart, Simona Halep a ales turneul din Franța, în contextul în care organizatorii turneului german au acordat cele patru wildcarduri jucătoarelor Angelique Kerber, Laura Siegemund, Tatjana Maria și Emma Răducanu.

Simona Halep se întoarce la Rouen la exact cinci ani de la semifinala dramatică din Fed Cup

În plus, există diferențe între suprafețele de joc de la Stuttgart și Rouen, în Germania stratul de zgură indoor fiind mai subțire, spre deosebire de zgura pe care se va juca la Madrid, Roma sau Paris, notează Fanatik.

Prezența Simonei Halep la Rouen va constitui și o întoarcere în locul în care s-a derulat semifinala Fed Cup din 2019. În urmă cu cinci ani, Halep le învingea la simplu pe Kristina Mladenovic și pe Caroline Garcia, dar ceda, dramatic, alături de Monica Niculescu, partida de dublu disputată împotriva jucătoarelor menționate.

Halep ar putea câștiga la Rouen o treime din punctele de care are nevoie pentru a reveni în top 100 WTA

Palmaresul solid al Simonei Halep la Rouen o recomandă pentru câștigarea turneului, prin care ar putea ajunge în top 300 WTA dintr-o singură lovitură. 

Momentan, Simona Halep a apărut în clasamentul WTA, ca urmare a participării bifate la Miami, dar de revenirea în top 100 WTA o separă 730 de puncte. 


„În 6 luni, Simona Halep va fi în top 20 WTA” Marele avantaj pe care îl are la revenire

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!