Nick Kyrgios, atac furibund la adresa unui spectator-problemă: „Nu ești relevant. Stai jos, taci și uită-te la mine cum joc tenis”

Nick Kyrgios ATP Masters 1000 Indian Wells Nick Kyrgios declaratie Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 12:03
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 12:06

Nick Kyrgios a ajuns să fie exasperat de ieșirile necontrolate ale unor spectatori, în timpul meciurilor de tenis. 

Nick Kyrgios a jucat un tenis încântător la Indian Wells și Miami, precum și în ediția 2022 a Openului Australian, pe care a câștigat-o, în proba de dublu masculin, dar are o problemă din ce în ce mai serioasă cu modul în care se raportează la interacțiunea cu publicul. 

Învins de Rafael Nadal în sferturi, scor 7-6, 5-7, 6-4, după aproape trei ore de joc în faza sferturilor de finală a întrecerii de la Indian Wells, Nicholas Kyrgios a intrat într-o dispută cu un fan așezat lângă faimosul actor Ben Stiller, cunoscut ca mare susținător al tenismenului iberic. 

Nick Kyrgios, exasperat de noua generație, nesfârșita goană după atenție și ura care se propagă pe rețelele de socializare

La începutul setului decisiv, Nick Kyrgios a fost deranjat de unul dintre prietenii actorului, căruia tenismenul australian i-a răspuns: „Te pricepi la tenis?”

„Nu,” a replicat spectatorul, care a sfârșit umilit de Nicholas Kyrgios: „Exact, deci nu-mi spune mie cum să joc. Mă vezi pe mine că-i spun lui Ben cum să joace în filme?”, au fost cuvintele transmise de Nick Kyrgios. 

Mesajul lui Nick Kyrgios către tineri: „Lumea crede că e tot mai relevantă. Ai și tu un cont pe social media și împrăștii negativism. Nu ești relevant.”

„Nu mă aștept ca publicul să mă susțină sau să îmi strige numele. Aș vrea doar ca oamenii să își aducă aminte că sunt spectatori. Au venit să urmărească alte persoane jucând. Nu strigi în timpul meciului. Asta funcționează în ambele sensuri; la Australian Open, conaționalii mei strigau când servea adversarul, iar eu i-am spus arbitrului să ceară publicului să tacă. 

Cred că problema o aduce generația asta. Fiecare crede că opinia lui e validă. Când ești spectator și urmărești tenismeni profesioniști jucând, ar trebui să rămâi în tăcere. Nu veni să-mi spui cum să joc, n-ai putea câștiga niciun punct cu Rafael Nadal. Doar stai pe scaunul tău și urmărește-mă jucând tenis. Atât. 

„Poți să vezi cu ochiul liber cum acest fenomen afectează oameni ca Russell Westbrook, Naomi Osaka...”

Unii cred că au dreptul să strige orice vor, când vor, dar lucrurile acestea îi afectează pe jucători. Suntem oameni, nu suntem superoameni. Nu poți să strigi agresiv în modul acesta, stai jos și bucură-te de spectacol.

Totul devine din ce în ce mai rău, pentru că, din cauza rețelelor de socializare, lumea crede că e tot mai relevantă. Nu ești relevant. Ai un cont de social media, împrăștii negativism și poți să vezi cum afectează acest fenomen oameni ca Russell Westbrook, Naomi Osaka, eu însumi... oamenii sunt rapizi în a urî. Cum poți să urăști o persoană pentru că vede viața într-un mod diferit? E ridicol!” a declarat Nick Kyrgios în conferința de presă organizată la Indian Wells după meciul pierdut în trei seturi în favoarea spaniolului Rafael Nadal. 

Naomi Osaka și Russell Westbrook, zguduiți de criticile personale venite din partea spectatorilor

Scene dificil de cuprins au avut loc la Indian Wells și în turneul feminin. După doar 4 minute de joc derulate din duelul Osaka - Kudermetova, Naomi Osaka a oprit meciul și s-a așezat pe banca de odihnă, unde a izbucnit în plâns, după ce o spectatoare a strigat: „Naomi, ești varză!”

Inițial, Naomi Osaka i-a cerut arbitrului de scaun să folosească microfonul, pentru a transmite o replică femeii din tribune. „Ce vrei să spui?” a întrebat arbitrul de scaun. „Nu o să înjur, doar vreau să transmit un mesaj,” a fost replica sportivei nipone. 

În NBA, baschetbalistul echipei Los Angeles Lakers, Russell Westbrook a afirmat că nu le va permite membrilor din familie să vină la arenă pentru a-i urmări pe viu meciurile, din cauza lucrurilor denigratoare pe care aceștia le-ar putea auzi din partea publicului. 

„Când vine vorba de baschet, nu mă deranjează criticile. În momentul în care numele meu este denigrat însă situația devine problematică,” a spus Westbrook pentru LA Times

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!