Ion Tiriac Simona Halep Sorana Cirstea WTA Miami 2023 Tenis

Ion Țiriac știe de unde vin rezultatele bune ale generației Halep-Cîrstea: „Atunci am violat Federația Internațională” 

Ion Țiriac se teme de ce va urma în tenisul românesc, după generația Halep-Cîrstea.

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 30 Martie 2023, 23:29
Data actualizarii: Joi 30 Martie 2023, 23:20

Ion Țiriac (83 de ani) a prezis că tenisul românesc nu va mai vedea prea curând rezultatele semnate de generația Simonei Halep și a Soranei Cîrstea, în tenisul mondial.

Dacă în tenisul masculin cel mai bine clasat jucător din România, Nicholas David Ionel, ocupă locul 238 mondial, în tenisul feminin România s-a bucurat de un deceniu memorabil, în care Halep a cucerit două titluri de mare șlem, echipa României a jucat semifinală de Fed Cup, iar Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig și Gabriela Ruse au fost doar câteva dintre jucătoarele care au câștigat titluri în circuitul de elită al tenisului feminin. 

Ion Țiriac: „Toate fetele acestea vin de la acele zeci de turnee, când am violat Federația Internațională. Le-am furat toate turneele.”

„Cred că guvernul a greșit o dată bine, când a spus că 20% din banii de impozite puteți să îi dați cui vrei, că e sport, religie sau școală. 20% din toți banii de impozit se pot da în activități sportive. A cui e datoria, a Ministerului Învățământului? A COSR-ului? 

A Ministerului Tineretului și Sportului? Uite ce se întâmplă acolo: au nenorocit tenisul complet, din ambițiile ridicole ale unui paranoic. Toate treburile ăstea duc la două-trei generații lipsă. Tenisul s-a terminat, vă spun eu acum, din păcate.

Toate fetele acestea vin de la acele zeci de turnee - 35, cred - care erau pe vremea lui Năstase, când am violat Federația Internațională, le-am furat toate turneele, să le avem noi. Atunci au crescut. Talente avem și acum, și excepții,” a declarat Ion Țiriac. 

Sorana Cîrstea va juca vineri, 30 martie, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. Adversara sa va fi câștigătoarea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (18 WTA) și Petra Kvitova (12 WTA). Cîrstea nu a mai întâlnit-o niciodată pe Alexandrova, dar în fața Kvitovei are un palmares direct negativ, scor 4-6 la meciuri. 


Ion Țiriac, despre problemele tenisului românesc

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!