Cum vrea Sharapova sa scape de suspendarea pentru dopaj! Avocatul ei si-a dezvaluit planul de atac

Maria Sharapova Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016, 10:15
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2016, 10:16

Maria Sharapova poate fi suspendata pana la 4 ani, dar avocatul ei este convins ca o va scapa cu o pedeapsa mult mai mica. 

Sharapova a fost depistata pozitiv cu meldonium, substanta interzisa incepand cu 1 ianuarie 2016. Rusoaica a dezvaluit ca se trata de 10 ani cu aceasta substanta din cauza unor probleme la inima si nu a fost atenta cand a fost instiintata ca acest medicament a devenit interzis in sport. Rusoaica sustine ca a fost instiintata in luna decembrie o singura data, insa sunt informatii ca i s-ar fi transmis de 4 ori anul trecut ca medicamentul cu care se trateaza va deveni interzis.

Mai mult, producatorul medicamentului sustine ca tratamentul dureaza intre patru si sase saptamani si nu zece ani, cat l-a luat rusoaica.

Avocatul Sharapovei a declarat in The Telegraph ca ea poate scapa cu pedeapsa minima deoarece substanta interzisa folosita a fost folosita in scopuri terapeutice. Sunt sporitivi care primesc acordul agentiei anti-doping pentru folosirea anumitor substante interzise pentru tratarea problemelor medicale. Ei anunta insa inainte sa le foloseasca. Sharapova spera acum sa dovedeasca cu ajutorul actelor medicale ca a folosit meldonium din cauza problemelor la inima.

"Nu exista nicio dovada ca Maria a folosit acel medicament intentionat. ASta inseamna ca pedeapsa maxima este de doi ani, nu de patru. Dar consider ca sunt mai multi factori care sa reduca pedeapsa si mai mult. Fara indoiala, mildronatul ajuta la simptomele cardiece iar Maria il lua din cauza diagnosticului pus de medicul ei pentru rezultate anormale la EKG. Ea avea si indicatori de diabet, iar mildronatul ajuta si in cazul acestora. Mai mult mildronatul ajuta si la ridicarea imunitatii, o alta problema cu care Maria se confrunta. Diagnosticul medicilor si tratamentele recomandate au fost necesare din punct de vedere medical", a spus avocatul rusoaicei.

Acesta vrea sa infirme si teoria abuzului de substante interzice. "Este adevarat ca producatorul recomanda tratamentul intre 4 si 6 saptamani, dar in mai multe perioade din an sau la recomandarea medicilor". 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!