Tenis

Cum a ajuns Simona Halep sa fie comparata cu Leo Messi in presa britanica. Sacrificiul care i-a schimbat definitiv caiera

Simona Halep a ajuns comparata in presa britanica cu starul Leo Messi.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Iunie 2014, 15:18
Data actualizarii: Marti 24 Iunie 2014, 15:25

In ziua in care debuteaza la Wimbledon 2014, Simona Halep a ajuns comparata in ziarul britanic Mirror cu staruri uriase din sport, precum Leo Messi.

Halep este considerata de ziaristii britanici un exemplu de sarcrificiu in sport, dupa ce a decis sa faca o operatie de reducere a sanilor pentru a putea juca mai bine:

"Simona Halep a avut o operatie de reducere a sanilor ca sa-si imbunatateasca jocul si a reusit sa sa ajunga astfel pe locul 3 mondial.", scrie Mirror, care continua:

"Ca sa ajungi in top e nevoie de sacrificiu si dedicatie. Iar Simona Halep a strabatut o distanta lunga pentru a ajunge aici. La varsta de 17 ani, ea si-a redus sanii, pentru ca a acum sa fie a treia favorita de la Wimbledon. Antrenorul ei spune ca operatia a insemnat o parte importanta din cariera, dar nu este singura persoana care a apelat la o masura extrema ca sa isi atinga visul."

"Walter Ferreira este mai putin cunoscut, dar pacientul sau, Luis Suarez, este foarte cunoscut. Doctorul Ferreira si-a intrerupt tratamentul de cancer ca sa poata sa aiba grija ca Suarez sa joace la Mondial."

"Billy Miske a aflat ca trebuie sa se retraga dupa probleme la rinichi. Dar pentru ca familia depindea de banii pe care ii castiga din box, a continuat sa lupte. S-a retras intai dupa o infrangere cu Jack Dempsey, dar dupa 11 luni a revenit ca sa isi ajute familia financnar. Nimeni nu stia ca nu are voie sa boxeze. Desi abia mai putea sa mearga si nu se putea antrena, a reusit sa isi doboare adversarul in runda a patra. Victoria i-a adus 2400 de dolari, cu care si-a cumparat inapoui mobila pe care o amanetase cu cativa ani in urma. La cateva saptamani dupa, a murit, la numai 29 de ani."

"Numit de multi drept cel mai mare fotbalist al lumii, Messi s-a nascut cu o deficienta hormonala ce il facea mult mai mic decat ceilalti jucatori de pe teren. Ca sa isi atigna visul de a deveni fotbalist profesionist, Messi a trecut printr-un tratament hormonal timp de 3 ani, ceea ce insemna ca trebuia sa se injecteze in picioare in fiecare noapte. Cum tratamentul era scump, iar familia nu isi putea permite, a fost ajutat de Newell's Old Boys.", a scris Mirror.co.uk

Modifică setările cookies