Simona Halep a anuntat ca nu participa la Jocurile Olimpice: "Imi este frica de virusul Zika"

Supercupa Romaniei, Astra - CFR Cluj, e sambata, de la 21:45, IN DIRECT la ProTV

Simona Halep a anuntat ca nu va participa la Jocurile Olimpice din aceasta vara, ce vor avea loc in Brazilia, la Rio. Romanca se teme de virusul Zika, ce poate avea ca efecte, la femei, infertilitatea.

Halep anuntase de mai mult timp ca nu este sigura ca va participa, urmand sa se informeze asupra virusului, insa a luat in cele din urma o decizie cu 3 saptamani inainte de startul competitiei.

"Regret sa va anunt ca am decis ca nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

Dupa numeroase discutii cu medici si familia, am ajuns la concluzia ca riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportiva si pentru sanatatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importanta pentru mine, nu pot risca sa nu îmi pot cladi una proprie, dupa încheirea carierei în tenis.

Stiu ca Jocurile Olimpice reprezinta un eveniment foarte important si regret cu adevarat circumstantele. Sper ca si Comitetul Olimpic si Sportiv Român si românii sa respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participantilor, în special delegatiei noastre.

Voi continua sa joc si sa reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, asa cum fac si acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.", a spus Simona Halep pe pagina sa oficiala de Facebook.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies