UPDATE | Sharapova, suspendata provizoriu de ITF, risca intre 2 si 4 ani de pedeapsa. Toti sponsorii au inceput sa se retraga: pierderi de 30 de MILIOANE $

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Martie 2016, 15:28
Data actualizarii: Marti 08 Martie 2016, 15:28

Liverpool - Manchester United se vede la ProTV, joi, ora 22:00

UPDATE: Sharapova isi pierde toti sponsorii. Dupa Nike si Tag Heuer, si Porsche a decis sa isi incheie colaborarea cu rusoaica. "Suntem intristati de vestea anuntata de Maria Sharapova. Pana la noi detalii am decis sa intrerupem toate activitatile planuite", a anuntat producatorul german. 

Sharapova mai are contracte cu Avon, Luck si Evian. Cele trei companii nu au anuntat pana acum o decizie in cazul rusoaicei, dar sunt sanse mari ca si ele sa intrerupa colaborarea cu Sharapova. 

Maria Sharapova era cea mai bine platita sportiva din lume in 2015, cu castiguri de 30 de milioane de dolari. Rusoaica s-a situat pe primul loc in topul Forbes al castigurilor in ultimii 11 ani. 


UPDATE, 09:00
| Nike a anuntat ca suspenda contractul de sponsorizare cu Maria Sharapova, dupa conferinta de presa in care aceasta a confirmat ca a fost depistata pozitiv.

 

Sharapova si Nike semnasera in 2010 un contract de sponsorizare cu o durata de 8 ani si o valoare de 70 de milioane de dolari.

De asemenea, Sharapova va mai pierde 300.000 de dolari, bani castigati la Australian Open in acest an.

UPDATE, 8 martie, 08:00 | ITF a decis sa o suspende provizoriu pe Sharapova incepand cu 12 martie. Aceasta risca o suspendare intre 2 si 4 ani daca se va dovedi ca lua cu bunastiinta medicamente interzise.


Maria Sharapova a anuntat ca a picat un test antidoping in timpul turneului Australian Open.

"Am facut o greseala enorma, mi-am dezamagit fanii si am dezamagit sportul, dar nu vreau sa imi inchei cariera in felul asta. Chiar vreau sa mai joc tenis."

 

Sharapova a fost depistata cu Meldonium, o substanta interzisa de la 1 ianuarie, odata cu noile reglementari WADA, scrie DailyMail.

Rusoica a primit o lista cu ultimele actualizari ale substantelor interzise pe 22 decembrie 2015, dar a spus ca nu a consultat-o inainte de Australian Open.

"Nu stiam ca aceasta substanta a devenit ilegala", s-a aparat Sharapova.

Maria Sharapova, locul 7 mondial, a spus ca a luat aceste pastile timp de 10 ani, pentru probleme cardiace, si nu a stiut ca au devenit interzise la finalul anului 2015.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!