Tenis

GALERIE FOTO Aryna Sabalenka nu are timp de dușmănie, la Roland Garros. Ce i-a transmis ucrainencei Marta Kostyuk

Marta Kostyuk - Aryna Sabalenka se anunță a fi un prim meci cu scântei, în ediția 2023 a turneului de la Roland Garros.

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 28 Mai 2023, 11:45
Data actualizarii: Duminica 28 Mai 2023, 11:45

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) și-a reiterat poziția, afirmând că sportul ar trebui să rămână separat de politică. Sportiva bielorusă a menționat încă o dată că ar pune capăt războiului, dacă ar avea această putere, dar și că nu se preocupă de ura ori sentimentele primite din partea adversarelor din Ucraina.

În primul tur la Roland Garros 2023, Sabalenka se va duela cu una dintre cele mai promițătoare jucătoare din Ucraina, Marta Kostyuk (20 de ani, 28 WTA). 

Aryna Sabalenka: „Dacă Marta Kostyuk mă urăște, nu este ceva reciproc.”

„Încerc să nu mă gândesc la aceste lucruri negative. Până la urmă, nu este treaba mea. E în regulă dacă mă urăşte! Nu pot face nimic în privinţa asta.

Întotdeauna vor exista oameni care mă iubesc şi care mă urăsc. Dacă ea mă urăşte, nu este ceva reciproc.

În ceea ce priveşte lipsa unei strângeri de mână, pot să înţeleg acest lucru. Este dificil pentru ei să dea mâna cu un bielorus sau cu un rus. Ar primi multe mesaje din Ucraina.

Dacă aș putea pune capăt războiului, aș face-o. Noi suntem doar sportivi. Dacă le convine să nu-mi strângă mâna, aşa să fie. Dar cred că sportul n-ar trebui politizat,” a spus Sabalenka, în ultima conferință de presă susținută înaintea startului Roland Garros 2023. 


„Pozitiv e pozitiv, dar atât de tâmpit nu e nimeni” Ion Țiriac se întreabă cine o va despăgubi pe Halep, dacă va fi nevinovată

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!