Cristian Danalache Stranieri

Un roman e IDOL pentru 1 MILIARD de oameni! Danalache asteapta convocarea la nationala: "Vin si pe jos din China daca ma cheama!"

Danalache e golgheter in China, cu 23 de reusite, asta in conditiile in care chinezii i-au transfera pe Drogba si Anelka vara asta.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2012, 13:57
Data actualizarii: Sambata 20 Octombrie 2012, 14:00

"E drept, imi merge foarte bine aici. Cred ca imi fac treaba pentru care sunt platit si e cu atat mai bine atunci cand vin si golurile. Am fost inspirat sa aleg aceasta experienta in China.

A fost un context fericit si m-a ajutat si Bogdan Mara. Anul trecut, in primavara, am fost chemat sa dau probe atunci cand cei de la Jiangsu se aflau in Turcia, intr-un cantonament. Conditiile pe care mi le-au propus ei erau foarte bune si am trecut peste orice alte rezerve pe care le aveam.

Nu atat de greu pe cat ma asteptam. Sigur, limba este cel mai mare obstacol. E greu pentru orice european sa invete chineza. Dupa un an si ceva, am inceput sa prind cateva expresii uzuale. Nu stiu cat de bine pronunt, dar cred ca ma fac inteles. Cu mancarea nu am probleme. In supermarketuri se gaseste orice cu specific european.

Nu m-a cautat nimeni din Romania. Este si destul de greu sa o faca, fiindca toti antrenorii ar motiva prin distanta foarte mare dintre China si Romania. Ca orice fotbalist, si eu ma gandesc la o convocare. Pentru echipa nationala, as veni pe jos din China!

Clubul mi-a pus la dispozitie o casa. Masina nu am vrut, pentru ca nu poti sa conduci aici. E un trafic infernal. Jucatori ca Anelka sau Drogba au sofer personal. Eu folosesc taxiul. E mai simplu. Locuiesc cu sotia, care a venit aici si s-a acomodat. Intre timp, in China s-a nascut si fetita mea. Cu ele imi petrec tot timpul liber, inainte si dupa antrenamente.

Daca s-ar putea, as mai sta 2-3 ani. Imi place aici. Pot sa spun ca am cel mai avantajos contract din intreaga cariera. Nu exclud, totusi, sa ma intorc in tara, candva", a declarat Danalache in Evenimentul Zilei.
 

Modifică setările cookies