Ultimele detalii despre situatia lui Piturca in Arabia: antrenorul a cerut ajutorul Ambasadei. Comunicatul Ministerului de Externe

Autor: Sport.ro
Miercuri 20 Iulie 2016, 17:07

	Ultimele detalii despre situatia lui Piturca in Arabia: antrenorul a cerut ajutorul Ambasadei. Comunicatul Ministerului de Externe

Victor Piturca a rupt contractul cu Al Ittihad, echipa pe care a antrenat-o intre toamna lui 2014 si vara lui 2015, respectiv din iarna lui 2015 pana in prezent. Acesta nu poate parasi insa Arabia Saudita pentru ca nu are acordul sefilor clubului pentru a primi viza de iesire.

Victor Piturca a inaintat o scrisoare deschisa in care a notat ca viza de parasire a tarii nu ii este acordata si ca "este prizonier" in Arabia Saudita.

La mai putin de 24 de ore distanta, situatia antrenorului pare insa pe drumul cel bun. Victor Piturca a luat legatura inclusiv cu Ambasada Romaniei la Riad, Mihail Coman, ambasadorul din Arabia Saudita, spunand: "Acum 10-20 de minute am discutat cu domnul Piturca si mi-a spus ca lucrurile sunt pe calea cea buna si s-ar parea ca acele probleme se rezolva astazi", a declarat Mihail Coman pentru Ziare.com.

"Domnul Piturca a solicitat asistenta consulara, iar noi i-am pus la dispozitie un translator si un avocat. Domnul Piturca venise insa cu un translator din Romania si isi angajase un avocat din Jeddah, astfel ca nu a mai apelat la cei pusi la dispozitie de noi. Nu este insa adevarat ca am acordat un termen de 24 de ore celor de la Al-Ittihad, noi nu folosim ultimatimuri, nu avem asemenea practici", a completat Coman.

Ministerul pentru Afaceri Externe (MAE) a dat, de asemenea, un comunicat legat de situatia lui Victor Piturca.

"Inca de la data contactarii Ambasadei Romaniei la Riad de catre cetateanul roman, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatica a mentinut permanent legatura cu acesta si cu reprezentantii clubului cu care colabora. Ambasada Romaniei la Riad a pus la dispozitia cetateanului roman un avocat si un translator, insa acesta a declinat oferta, motivand ca beneficiaza deja de aceste servicii", a precizat MAE.

Motivele disputei dintre Piturca si Al Ittihad

Fostul selectioner a revenit in urma cu zece zile in Arabia Saudita si a avut o intalnire cu conducerea clubului. I s-a propus rezilierea contractului, dar Piturca a solicitat sa-i fie platit contractul pana la final. Seicii nu au fost de acord si, in timp ce anuntau oficial ca Piturca va ramane, au inceput sa-l sicaneze pentru a-l determina sa plece.

Piturca s-a trezit din senin ca are un nou antrenor secund fara sa fie consultat de conducerea clubului.

Ulterior, conducerea clubului a anulat cantonamentul stabilit de Piturca in aceasta vara.

Surse: Guvernul va da OUG pentru creșterea alocațiilor copiilor cu 20 % din ianuarie
BRAT
Modifică setările cookies