Răzvan Lucescu e mândru de el! Omul său de încredere a preluat o echipă de tradiție

Stranieri Răzvan Lucescu / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 23:03
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 23:04

Unul dintre antrenorii secunzi cu care a lucrat Răzvan Lucescu a preluat o echipă de tradiție dintr-o țară importantă la nivel fotbalistic.

Italianul Cristiano Bacci (48 de ani) a fost pentru mult timp secundul lui Răzvan Lucescu, în două perioade în care antrenorul român a pregătit PAOK Salonic. În primă fază, cei doi au colaborat în perioada august 2017 – iunie 2019 (pentru 94 de meciuri), iar apoi în perioada iulie 2021 – iunie 2023 (103 meciuri). 

În iulie anul trecut, Bacci a fost înlocuit cu Nae Constantin la PAOK, iar ulterior italianul a preluat Udinese, în octombrie anul trecut.

  • Răzvan Lucescu / Foto: X

Cristiano Bacci, antrenor în Portugalia, la Boavista, după experiența de la Udinese

A rezistat la fosta echipă pentru care a jucat și Gabi Torje până în aprilie, iar recent a fost anunțat ca noul antrenor principal al formației Boavista, echipă de mare tradiție din Portugalia, care activează în prima divizie.

Lui Bacci i s-a făcut un portret de antrenor cu un potențial mare, despre care s-a spus, printre altele, că ”a fost unul din oamenii importanți pe care Răzvan Lucescu” i-a avut în experiențele de la PAOK Salonic.

Răzvan Lucescu a câștigat titlul cu PAOK Salonic în sezonul 2023/24. Românul se află pe banca tehnică a grecilor din iulie 2021. Înțelegerea contractuală cu PAOK Salonic îi expiră abia peste trei ani, la finele stagiunii 2026/27.

Răzvan Lucescu a mai câștigat un titlu la PAOK și continuă aventura de la Salonic

Mircea Lucescu a dezvăluit că Răzvan Lucescu a fost dorit de Cagliari și de Beșiktaș, doar că a refuzat ambele echipe. ”Il Luce” a punctat că fiul său va rămâne la Salonic, căci își dorește să evolueze în UEFA Champions League alături de PAOK.

Răzvan Lucescu a câștigat al patrulea titlu din istoria lui PAOK la finalul sezonului recent încheiat, după ce în stagiunea 2018/19 îl adjudeca pe al treilea. Pe lângă performanța reușită pe plan intern, PAOK Salonic a avut și un parcurs impresionant în cupele europene, acolo unde s-a oprit în sferturile UEFA Conference League. Grecii au fost eliminați de Club Brugge după 1-0 în tur și 2-0 în retur.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!