GALERIE FOTO Radu Drăgușin și-a luat gândul de la Juventus! Ce a declarat în presa italiană fundașul împrumutat în Serie B

radu dragusin Genoa Juventus Torino Sampdoria Serie B Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Iulie 2022, 13:09
Data actualizarii: Vineri 22 Iulie 2022, 13:13

Apărătorul român, încă aflat sub contract cu torinezii, a evoluat în ultimul sezon pentru Sampdoria și Salernitana, iar acum va juca pentru retrogradata Genoa.

Împrumutat până la sfârșitul sezonului de Juventus Torino în Serie B, la Genoa, fundașul român Radu Drăgușin a vorbit într-un interviu pentru Secolo XIX despre noua sa destinație.

"Sunt aici pentru a da totul, să joc cât mai multe meciuri și să readuc Genoa în Serie A. Primul impact a fost pozitiv, aici sunt oameni care vor să facă un proiect mare, plini de entuziasm. 

Niciodată nu am avut dubii în privința acceptării acestui club, dar negocierile au durat ceva mai mult pentru că am fost în vacanță, iar la sfârșitul vacanței a trebuit să mă întorc la Juventus în cantonament și apoi să vorbesc cu conducerea și cu agenții mei. 

Drăgușin: ”Prezentul și viitorul meu înseamnă Genoa”

”Samp? Am fost acolo timp de patru luni sub formă de împrumut, a fost o etapă a creșterii mele personale și reprezintă trecutul, acum prezentul și viitorul meu înseamnă Genoa”, a recunoscut Drăgușin.

Întrebat despre rivalele la promovare, românul a continuat: ”Sunt echipe cu tradiție, sunt Pisa, Benevento, acum și Palermo a urcat din Lega Pro. 

Ne așteptăm cu toții la un campionat dificil, dar aici există mult entuziasm și abia așteptăm să începem. Dacă există presiune, înseamnă că se așteaptă multe de la echipă. 

Presiunea poate fi importantă, ne va ajuta și mai mult să ne concentrăm pe obiectivul nostru, care este să mergem în Serie A după acest sezon”.

Detaliile împrumutului lui Drăgușin de la Juventus la Genoa

Radu Drăgușin a fost împrumutat la Genoa pentru un sezon, până pe 30 iunie 2023, iar clubul din Serie B va avea obligația de a-l transfera definitiv pe fundașul român dacă va atinge anumite "obiective sportive" pe parcursul stagiunii următoare, a comunicat Juventus.

Juventus a anunțat ofical și câți bani trebuie să achite Genoa pentru transferul definitiv: 5,5 milioane de euro, sumă care poate fi plătită în doi ani. Torinezii precizează că în contract există și bonusuri în valoare de 1,8 milioane de euro, astfel că suma totală a mutării poate ajunge la 7,3 milioane de euro.

Românul este legitimat la Juventus Torino din 2018

Radu Drăgușin evoluează la Juventus din 2018, iar în decembrie 2020 a fost promovat la prima echipă, debutând în Liga Campionilor, Serie A și Cupa Italiei.

Sezonul trecut, internaționalul român a fost împrumutat de Juventus la două echipe din Serie A, Sampdoria și Salernitana, unde a strâns 15, respectiv 7 apariții.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!