Steaua Stranieri

Plecarea capitanului! Bourceanu, unul dintre cei mai importanti jucatori ai Stelei din ultimul deceniu! Cifrele care il fac regretat de fani:

►Special Like Romania: LIVE in studio Sport.ro! Regele Hagi, in ziua in care implineste 49 de ani - miercuri, ora 19:00

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2014, 10:50
Data actualizarii: Luni 03 Februarie 2014, 22:05

Alex Bourceanu a plecat de la Steaua dupa 2 ani si jumatate. Capitanul echipei in ultima perioada, Bourceanu a fost unul dintre jucatorii cheie pentru Steaua in sezonul in care au castigat primul titlu dupa o pauza de 7 ani si au ajuns in optimile Europa League. Pe langa acest titlu, Bourceanu a mai cucerit si o Supercupa ca jucator al Stelei.

Mijlocasul de 29 de ani are cifre impresionante la Steaua in aceasta perioada. El a jucat 117 partide in tricoul ros-albastrilor, fiind capitan in 97 dintre acestea, conform statisticii Gazetei Sporturilor. A jucat in total 10.196 de minute, Steaua castigand 58,1% din meciurile disputate in care a evoluat jucatorul venit de la Timisoara.

Impresionant este ca, in cele 923 de zile in care a fost jucatorul Stelei, Bourceanu a reusit sa aiba 12.683 de actiuni si a pasat de 9.018 ori - iar 86,6% din aceste pase au fost corecte! De asemenea, Bourceanu a reusit 973 de recuperari, 99 de suturi, dintre care 26 pe poarta.

"Sunt convins ca voi regreta perioada asta frumoasa petrecuta la Steaua. Desi au fost doi ani si jumatate, mi s-a parut ca a fost mai putin. Stiu ca nu voi mai fi atat de iubit" a declarat Bourceanu pentru site-ul oficial al Stelei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!