Daniel Boloca Sassuolo Serie A Stranieri Daniel Boloca/sursa foto: Getty

Momentul de cotitură din cariera jucătorului care a refuzat naționala României: "Mi-a spus că mă ia oriunde"

Daniel Boloca, jucător român cu cetățenie italiană, se află în centrul unui controverse după ce a declarat că a făcut o greșeală să accepte convocarea lui Edi Iordănescu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 16:40
Data actualizarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 16:49

Daniel Boloca a apărut prima dată pe radarul naționalei României în septembrie 2022, când juca în Serie B, la Frosinone. Edi Iordănescu l-a convocat pentru dubla cu Finlanda și Bosnia, însă la primul meci a fost lăsat în afara lotului, iar la al doilea a fot rezervă neutilizată.

Două luni mai târziu, în noiembrie 2022, Daniel Boloca a fost convocat din nou, de această dată pentru amicalele cu Slovenia și Moldova. În primul joc a fost introdus în minutul 84, iar în al doilea a fost din nou rezervă utilizată. În decembrie, mijlocașul a fost chemat de Roberto Mancini într-un stagiu de pregătire al naționalei Italiei, fiind folosit într-un joc-test la Coverciano.

Actualul jucător al lui Sassuolo a anunțat acum public că nu are de gând să mai joace pentru România, considerându-se italian și visând să reprezinte Squadra Azzurra. 

Destăiunirile lui Daniel Boloca de la începuturile carierei

"Numele meu este Daniel Boloca și acum trei ani jucam în Serie D. Astăzi sunt în Serie A și am marcat primul gol". 

În publicația Cronache di Spogliatoio, jucătorul lui Sassuolo a prezent într-o scrisoare ascensiunea carierei sale, cu toate greutățile și problemele pe care le-a întâmpinat de-a lungul anilor, povestind și care a fost punctul de cotitură. 

"Mi-am oferit oportunitatea de a juca la Francavilla. După trei zile de probe, au decis să-mi ofere un contract. Totuși, momentul decisiv a fost în 2019. M-au chemat la un meci de pregătire și Riccardo Romani, căpitanul lui Fossano, era prezent. De cum m-a văzut, l-a chemat pe antrenorul său și i-a spus: "Mister, este cineva pe care trebuie neapărat să-l vezi. Trebuie să-l luăm". 

Am avut o primă parte minunată a sezonului, iar în februarie am fost căutat de Spezia pentru a semna un contract în vară. Totul părea minunat, dar a apărut COVID. Serie D s-a oprit, iar sezonul meu s-a încheiat. 

Agentul meu i-a sunat pe cei de la Spezia să-i întrebe dacă mă pot antrena cu ei. Au ajuns în play-off și au promovat în Serie A. La câteva zile s-au schimbat conducerea, managementul și antrenorul. Contractul nu s-a mai materializat. 

Fostul director sportiv de la Spezia mi-a spus că mă ia oriunde se va duce. Câteva luni mai târziu a semnat cu Frosinone. Prima lui mișcare? M-a luat acolo. Nu mă voi opri să-i mulțumesc vreodată", este o parte din povestirea jucătorului de la Sassuolo. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!