Stranieri

Ludogorets nu mai este „casa” românilor! Clubul din Bulgaria poate bifa o premieră în ultimii 10 ani 

Învestirea lui Cosmin Moți ca director sportiv la Ludogorets nu a fost de bun augur pentru jucătorii români. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:21
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:30

Ludogorets domină autoritar campionatul în Bulgaria, iar în ultimul deceniu și-a asigurat 10 titluri consecutive. Încă de la începutul acestui proiect a fost implicat și un român, Cosmin Moți (37 ani), fiind transferat în vara lui 2012 de la Dinamo. Stoperul a jucat 9 ani pentru Ludogorets și și-a trecut în palmares 9 titluri, o Cupă a Bulgariei și 3 Supercupe. 

Ludogorets, „patria” românilor

De la venirea lui Moți, Ludogorets a mizat pe jucătorii români. În cele 6 sezoane petrecute în Bulgaria, Claudiu Keșeru (35 ani) a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 139 de goluri în 243 de meciuri, iar Dragoș Grigore (35 ani), Andrei Prepeliță (36 ani) și Adi Popa (33 ani) și-au adus și eu contribuția la succesele lui Ludogorets.

În prezent, clubul din Bulgaria mai are un singur român în lot, Dorin Rotariu (26 ani). Însă, atacantul nu mai intră în planurile antrenorului și se pregătește alături de echipa secundă a lui Lodogorets. Iar topsport.bg susține că Atromitos dorește să-l transfere în această iarnă. 

Dacă mutarea lui Rotariu la echipa de pe penultimul loc din Grecia s-ar materializa, Ludogorets ar bifa o premieră în ultimii 10 ani, de când l-au transferat pe Cosmin Moți, și ar ajunge să nu aibă niciun român în lot. 

În acest sezon, Dorin Rotariu a fost utilizat în doar 11 meciuri, în toate competițiile, de Stanislav Genchev, și a marcat un singur gol, oferind și o pasă decisivă. 

Modifică setările cookies