Costel, gigant la propriu si la figurat! Romanul, peste De Gea, Hart si Courtois in topul portarilor din Anglia

Costel, gigant la propriu si la figurat! Romanul, peste De Gea, Hart si Courtois in topul portarilor din Anglia

Ajuns la Sunderland dupa trei sezoane petrecute la Manchester City, sezoane in care a avut aparitii mai degraba sporadice, Costel Pantilimon si-a castigat postul de titular. Mai mult, romanul are cel mai bun procentaj sin campionatul englez.

In varsta de 27 de ani, Costel Pantilimon a semnat in vara acestui an cu Sunderland, dupa ce si-a incheiat aventura de 3 ani in tricoul lui Manchester City.

Considerat la inceputul sezonului ca fiind a doua solutie, dupa italianul Vito Manonne, Panti si-a castigat postul de titular in echipa lui Gus Poyet. Romanul s-a remarcat in ultimele meciuri prin interventiile sale salvatoare si a castigat puncte importante pentru Sunderland.

Costel a incasat patru goluri de la Manchester City, dar s-a revansat in urmatoarele 3 partide, in care nu a mai fost invins.

Forma buna l-a propulsat pe Costel Pantilimon pe primul loc in topul portarilor din Premier League. Nu in topul valorii, insa in topul eficientei. Pantilimon are cel mai bun procentaj din campionatul englez, devansandu-i pe Fabianski, De Gea, Hart sau Guzan.

Pantilimon are un procentaj de 79% al mingiilor salvate, fata de 73% detinut de David De Gea, omul considerat responsabil pentru revenirea lui Manchester United pe podiumul din Premier League.

Sunderland se afla in acest moment pe locul 15 din Premier League, la 2 puncte de QPR, prima echipa aflata in zona rosie. Echipa lui Pantilimon nu este insa departe de top 10, Liverpool avand doar 5 puncte avans.

In ultima etapa, Sunderland si West Ham au remizat pe Stadium of Light, scor 1-1.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul Mediului: S-au cerut mostre ADN pentru identificarea ursului Arthur
BRAT
Modifică setările cookies