florin nita Cehia FK Pardubice Sparta Praga Stranieri

Cehii, uluiți de salariul lui Florin Niță: "Niciun jucător nu a mai încasat atât aici". Cine îl plătește acum

Florin Niță (35 de ani) a decis în această iarnă să plece de la Sparta Praga și să semneze cu FK Pardubice, ocupanta ultimului loc din Cehia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 18:20
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 18:27

După o perioadă de peste un an în care nu a apărat deloc la Sparta Praga și a fost inclusiv scos din lot, Niță a fost împrumutat pentru ultimele șase luni din contract la FK Pardubice, unde a și debutat în weekend, 1-1 împotriva lui Slovan Liberec.

90% din salariul lui Florin Niță ar fi suportat de Sparta Praga

Jurnaliștii cehi de la iSport cataloghează transferul lui Niță drept "o bombă". Principalul lor argument este legat de salariul portarului, unul mult mai mare decât cele ale noilor colegi: aproximativ 800.000 de coroane cehe lunar (33.700 de euro).

"Este evident că niciun alt jucător nu a avut un salariu atât de mare la Pardubice", a scris publicația citată.

"Ceilalți jucători din vestiar nu vor privi cu dispreț salariul său?", s-au întrebat jurnaliștii cehi, iar răspunsul a venit chiar de la căpitanul lui FK Pardubice, experimentatul Jan Jerabek (38 de ani): "Nu cred asta. Din ceea ce am auzit, Florin este un băiat foarte bun".

Mai mult, cehii scriu că cea mai mare parte a salariului, aproximativ 90%, este suportat în continuare de Sparta Praga, formație care l-a împrumutat, acesta fiind motivul pentru care FK Pardubice și-a permis transferul lui Niță.

"E adevărat, dar nu cunosc suma exactă. Știu doar aproximativ pentru că am discutat despre suma pe care o împărțim.

Vom da tot ce avem mai bun ca să ne salvăm de la retrogradare. În ceea ce privește salariile, nu vreau să exagerăm sau să luăm un jucător pe care nu ni-l permitem. Dacă Sparta nu ar fi contribuit semnificativ, Florin nu ar mai fi fost aici.

Am mare încredere în el, îl simt cât de mult își dorește să lupte pentru succes. Sigur, a venit la un club mai mic, dar e foarte fericit că poate evolua constant", a declarat și directorul sportiv de la FK Pardubice, Vit Zavrel.

După 17 etape din campionatul Cehiei, FK Pardubice ocupă locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!