Stranieri

A fost cel mai scump transfer din istoria lui Stuttgart, azi e SOMER si disperat sa prinda biletul de EURO! Prabusirea incredibila a lui Marica. La cat e evaluat acum

Multi il vad ca pe atacantul ideal pentru nationala Romaniei. Accidentarile i-au distrus ultimul an din cariera, iar acum Marica tremura si pentru un loc in lotul largit pentru Euro 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 17:27
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 17:30

In 2007, VfB Stuttgart platea 8 milioane de euro pentru Marica, atacantul roman devenind cel mai scump jucator din istoria clubului german de pana atunci. Marica pleca de la Sahtior, unde jucase sub comanda lui Mircea Lucescu si era considerat unul dintre cei mai buni atacanti romani si o solutie unica pentru numarul 9 la nationala.

Din acel moment, cota si performantele lui Marica au intrat in cadere libera. In patru ani la Suttgart a marcat de 19 ori in 93 de partide, iar in 2011 s-a dus la Schalke, unde a sperat sa-si dea restart.

Din pacate pentru Marica, nici la Schalke nu s-a adaptat. A dat 5 goluri in 34 de meciuri in doi ani, dupa care a ales Spania. La Getafe, atacantul roman a inscris de 6 ori in 27 de aparitii, pentru ca in 2014 sa aleaga o varianta surpriza: Turcia, acolo unde Konyaspor l-a asteptat cu bratele deschise.

Cu un gol in 7 meciuri si multe accidentari care l-au facut sa rateze un an de fotbal, Marica a fost anuntat de club ca este liber de contract. Mircea Lucescu a anticipat ca va fi greu pentru el in clipa in care a aflat ca va juca in Turcia:

"Marica ar fi trebuit sa stea langa mine, să fi jucat si acum la o echipa precum Sahtior. Dar fiecare isi organizeaza viata asa cum vrea... Eu l-as fi sfatuit sa ramana la Getafe, sa stea langa Contra. In Turcia ii va fi greu, e un campionat agresiv, sunt suporteri foarte patimasi.", a reactionat Il Luce in momentul in care Marica a semnat cu Konyaspor.

De la fotbalistul pentru care Stuttgart platea 8 milioane de euro, Marica a ajuns sa fie evaluat astazi la 1.8 milioane de euro. Minimul carierei sale a fost de 1.5 milioane, la Getafe.

Desi a ramas fara echipa, Marica nu vrea sa ia in calcul o revenire in Liga I, dar spera ca Iordanescu sa nu il ignore pentru meciurile de la Euro 2016.

Modifică setările cookies