Un renumit doctor roman explica masurile relaxate aplicate de Suedia! "Scandinavii sunt disciplinati! La noi: ai, n-ai ce manca, important e sa vorbesti, sa barfesti"

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Mai 2020, 13:35
Data actualizarii: Vineri 01 Mai 2020, 13:36

Pompiliu Popescu, fostul doctor al nationalei Romaniei de fotbal, a analizat modelul scandinav adoptat in plina pandemie.

Suedia este una dintre tarile europene cu cele mai relaxate masuri importriva raspandirii coronavirusului. Nordicii nu numai ca nu au inchis scolile si universitatile, insa au lasat deschise si restaurantele, cafenelele si parcurile, bazandu-se pe spiritul civic dezvoltat al cetatenilor. 

In urma acestor masuri, Anders Tegnell, epidemiologul suedez care se ocupa de problema coronavirusului la nivelul intregii tari, declara in urma cu doua saptamani, pentru presa locala, ca Suedia poate sa fie prima tara care poate atinge imunitatea de grup, inaintea aparitiei vaccinului.

Pompiliu Popescu, fostul medic la echipei nationale de fotbal a Romaniei a analizat masurile impuse de scandinavi si spune ca in sudul Europei, in tari precum Spania, Italia si chiar Romania, nu se poate aplica acelasi model, pentru ca popoarele sudice au o nevoie acuta de socializare.

"Modelul suedez este permisibil datoria unei educatii norcice, specifice popoarelor de acolo. Se poate implementa acest model care este foarte permisiv. Faptul ca ei nu poarta masti sau faptul ca nu pastreaza distantarea sociala.ramane la aprecierea constiintei si educatiei poporului suedez.

Nu se poate implementa la popoarele din sud. Aici, socializarea, vorba lunga, trebuie sa existe. Ai, n-ai ce manca, important e sa vorbesti, sa barfesti si sa vezi fotbal. Asta e diferenta dintre cele doua parti ale continentului.

Vedeti ca si nemtii, care sunt educati si rigurosi, pot impune pana la un moment dat acest model. Popoapele scandinave, Suedia, Norvegia, Finlanda, chiar si Danemarca, sunt disciplinate, e si clima, care le impune o astfel de educatie", a declarat Pompiliu Popescu, la PRO X.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!