Tragedie in lumea fotbalului! Bruno Metsu, legendarul antrenor care a dus Senegal in sferurile CM 2002, a murit la 59 de ani:

Bruno Metsu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Octombrie 2013, 11:49
Data actualizarii: Marti 15 Octombrie 2013, 12:01

Antrenorul francez, Bruno Metsu, a murit luni noapte la 59 de ani dupa o lunga batalie cu cancerul.

Una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial a avut loc in 2002 cand Franta, detinatoarea trofeului, nu a trecut de grupe, fiind prima campioana mondiala care pateste asta. In primul meci la acel turneu, Franta lui Zidane a fost invinsa de catre Senegal. Pe banca africanilor se afla un francez, Bruno Metsu. Din pacate, acesta nu a mai putut antrena decat pana in 2012 cand si-a dat demisia de la Al Wasl din cauza cancerului la stomac.

Performanta Senegalului ramane cea mai importanta pentru continentul african la un turneu final de Campionat Mondial, la egalitate cu cea reusita de Camerunul lui Roger Milla in 1990. Bruno Metsu a fost aproape sa castige si Cupa Africii in acelasi an, pierzand insa finala.

Dupa ce a plecat de pe banca Senegalului, Bruno Metsu s-a mutat in zona Golfului, reusind sa castige 6 trofee cu Al Ain si Al Gharafa, dar si Cupa Natiunilor Golfului cu Emiratele Arabe Unite

Pe 15 octombrie 2013, Bruno Metsu a trecut in nefiinta in urma cancerului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!