Show TOTAL la Red Bull Romaniacs 2012! ! Jonny Walker a castigat Prologul! TOATE detaliile despre cel mai TARE hard enduro din lume

Red Bull Romaniacs Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Iunie 2012, 11:40
Data actualizarii: Joi 14 Iunie 2012, 11:36

Rookie la Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, Jonny Walker a castigat Prologul din centrul Sibiului si va pleca primul in prima zi de off-road

Britanicul alaturi de ceilalti 79 de rideri care s-au calificat la show-ul de pe B-dul Coposu (cate 16 din fiecare clasa: Pro, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) au evoluat in fata a 14.000 de spectatori. Xavier Galindo si Andreas Lettenbichler au completat podiumul clasei Pro, iar cel mai bun roman de la Prolog a fost Erwin Kovacks locul 5 la clasa Pro.

Prologul Red Bull Romaniacs 2012 a fost transmis live world wide prin intermediul www.redbullromaniacs.com si live.redbull.tv.
 
A noua editie a Red Bull Romaniacs a debutat pe 13 iunie cu antrenamentele, calificarile si Prologul propriu-zis. Ca in fiecare an Andy Fazakas alaturi de membrii clubului Crazy Bike din Sibiu au transformat unul din bulevardele principale din Sibiu intr-o adevarata arena, unde cei mai buni rideri din lume le-au aratat spectatorilor la ce provocari sunt supusi in cele patru zile pe care le petrec in munti.

Clasamentul de la Prolog a stabilit si ordinea de start pentru prima zi de off-road, asa ca Jonny Walker va concura maine dimineata (joi 14 iunie) pentru prima oara navigand dupa GPS. Graham Jarvis, castigatorul de anul trecut pleaca al patrulea, in timp ce Chris Birch va porni al optelea. Cei doi sunt favoriti la victorie si experienta acumulata in anii de Red Bull Romaniacs ii va ajuta sa compenseze dezavantajul pe care il au in urma clasarilor de la Prolog.
Paul Fratila si Ioan Tara, romanii care au debutat in acest an la clasa Pro, vor proni in prima zi din munti de pe locurile sase respectiv 17, in timp ce Erwin Kovacs si Mani Gyenes pleaca de pe 5 respectiv 16.

La Expert Team, Krisztian Nagy, debutant la aceasta clasa dupa ce in 2011 a terminat pe trei la Hobby Team, a evoluat in finala clasandu-se in cele din urma al saselea.

Cristi Dunca la doar 17 ani a incheiat Prologul cu al 9-lea timp si va porni alaturi de tatal sau Romeo Dunca de pe locul 7.

 
Prima zi din munti (14 iunie) masoara pentru riderii de la Pro 133 km (total cu legatura 165km) traseul fiind creionat in zona Muntilor Cindrel. Cele doua clase de experti au programti 125km (157km incluzand legatura), in timp ce pentru Hobby au fost creionati 108km (total cu legatura 140 km).

Rideri care vor porni primii pe traseul din acest an sunt cei de la Pro. Din Sibiu pornesc la ora 05:30 am.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!