aur Olimpiada Balcanica de Matematica Romania Stiri

Sarajevo a umplut România cu... AUR! Patru elevi au fost premiați la Olimpiada de Matematică

Patru copii au fost premiați cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică de la Sarajevo, dintre care doi au obținut chiar punctaj maxim. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 12:57
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 13:05

Toți medaliații sunt elevi în clasa a VIII-a. Aida Mitroi (Timișoara), Victor-Vasile Dragoș (Baia Mare), Radu-Ionuț Stoleriu (Iași) și Andrei Vila (București) sunt cei care au obținut aurul la olimpiadă. 

Dintre aceștia, Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș au realizat perfect subiectele și au primit punctaj maxim. Mitroi este elevă la Școala Gimnazială Nr. 16 "Take Ionescu", din Timișoara, iar Victor-Vasile Dragoș este elev în Baia Mare, la Colegiul Național "Vasile Lucaciu".

Medaliile de argint

Premiile nu s-au oprit aici. România și-a revendicat alte două medalii de argint. David Ghibu (București) și Emanuel Mazăre (Pitești) s-au făcut remarcați printre ceilalți competitiori.

Lotul României a fost condus de leaderul Marius Perianu, care predă în Slatina, la Colegiul Național "Ion Minulescu", de deputy leaderul Cristian-Teodor Mangra, din București, profesor la Colegiul Național "Tudor Vianu" și de observatorul Cristian Lazăr, de la Colegiul Național din Iași.

Țările competitoare kde la olimpiadă

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a dispus de 18 țări în strânsă competiție. 11 au avut statut de membru, printre care se află și România, iar șapte au dispus de statut de invitat. 

Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică la nivel de juniori.

Modifică setările cookies