Ronaldinho i-a cucerit pe japonezi: le-a trimis un mesaj emotionant victimelor!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2011, 14:27
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2011, 14:33

Si Ronaldinho sare in ajutorul japonezilor!

"Am vazut cu tristete cum cutremurul si tsunami-ul i-au afectat pe oamenii din Japonia. Cunoscandu-i pe japonezi cred ca se vor reface cu sprijin si ajutor. Ii imbratisez pe toti cei de acolo!" a fost mesajul postat de fostul jucator al Barcelonei si al Milanului pe Twitter!

Federatia Japoneza de Fotbal (JFA) a anuntat, vineri, organizarea unui meci amical, pe 29 martie, pe stadionul Nagai, din Osaka, in vederea sustinerii victimelor catastrofei care a lovit tara dupa cutremurul din 11 martie, informeaza AFP.
Acest meci, care se va disputa intre nationala de fotbal a Japoniei si o selectionata a campionatului intern, a fost decis dupa anularea partidelor amicale cu Muntenegru (25 martie) si Noua Zeelanda (29 martie).

"JFA este decisa sa faca tot ceea ce este necesar pentru sustinere victimelor cutremurului, prin intermediul unui meci bun de fotbal", a declarat presedintele forului, Junji Ogura, in timp ce conducatorul Ligii Japoneze, Kazumi Ohigashi, a adaugat: "Deoarece nu putem juca in compania Noii Zeelande, vrem sa facem ceva pentru a incuraja victimele".
Selectionerul italian al Japoniei, Alberto Zaccheroni, a anuntat deja lotul pentru acest meci, printre jucatori numarandu-se si atacantii Keisuke Honda (TSKA Moscova) si Akihiro Ienaga (Real Mallorca), mijlocasul Makoto Hasebe (VfL Wolfsburg) si portarul Eiji Kawashima (Lierse/Belgia).

Pe de alta parte, FIFA si Comitetul de organizare a Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2011, din Germania, au decis sa anuleze turneul de promovare a acestei competitii, prevazut pentru 31 martie, in Japonia.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism inregistrat vreodata in acest arhipelag, avand magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizica (USGS).

Bilantul cutremurului urmat de tsunami care au devastat nord-estul Japoniei s-a agravat, ajungand la 7.197 de morti confirmati si 10.905 persoane disparute, au anuntat, sambata, autoritatile locale.
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!