Romania, 3 medalii la festivalul olimpic, astazi este ultima sansa! Interviu cu pustoaica de argint a Romaniei!

Romania Festivalul Olimpic al Tineretului European Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2013, 12:32
Data actualizarii: Vineri 22 Februarie 2013, 21:06

Astazi este ultima zi de la Festivalul Olimpic al Tineretului Sportiv, editia 2013! Romania are pana acum 3 medalie - una de aur, una de argint si una de bronz! Romania are reprezentanti si astazi la Schi Alpin, Biatlon, Schi Fond, Schi Sarituri si Patinaj Artistic!

Mult aşteptata finală a competiţiei de hochei, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, a adus faţă în faţă cele mai galonate echipe, prezente la Braşov: Finlanda şi Rusia.

Şi de această dată interesul pentru acest meci a fost major, peste 2000 de spectatori arătându-se interesaţi să urmărească un meci de calitate, între două echipe provenind din ţări unde hocheiul este sport naţional.

Aşteptările publicului nu au fost înşelate de competitoare, care au prestat un joc de excepţie, în viteză cu un patinaj excelent. Favorita, respectiv echipa Finlandei, s-a impus în cele din urmă cu 4 la 2. Nordicii au condus cu 2-0, ruşii au redus apoi din handicap, după care, până la finalul reprizei secunde, scorul a devenit 4-1 pentru Finlanda. În ultima repriză s-a înscris un singur gol, de către Rusia, antrenorul acestei echipe scoţând portarul şi atacând cu un om în plus pe gheaţă. Era prea târziu, iar Finlanda a cucerit aurul. La finalul meciului au fost premiaţi cei mai buni jucători din cele două echipe, dar şi evidenţiaţii turneului, iar spectatorii au aplaudat la scenă deschisă spectacolul oferit de competitoare. Clasamentul final al turneului de hochei: 1. Finlanda, 2. Rusia, 3. Elveţia, 4. Cehia, 5. Letonia, 6. România.


Sportiva romana Dorottya Buzas a castigat, joi, medalia de argint la biatlon, proba de sprint, in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European gazduit in aceste zile de judetul Brasov.

Aceasta este a treia medalie a delegatiei Romaniei la FOTE 2013 dupa aurul si argintul cucerite de Emil Imre la patinaj viteza short track in probele de 1.000, respectiv 500 de metri.

Legitimata la clubul CSS Miercurea Ciuc, Dorottya Buzas incheiase proba individuala de 10 kilometri pe pozitia a doisprezecea.

“Sunt foarte bucuroasa, inca nu imi vine sa cred ca am luat medalia de argint. Până acum nu am avut rezultate asa de mari, nu am castigat o competiţie asa de mare si ma bucur foarte mult. La final nu imi mai simteam picioarele dar ma bucur ca am reusit un astfel de rezultat” a declarat ea dupa festivitatea de premiere.


Groupama Asigurari va asteapta cu zapada si voie buna la F.O.T.E.

in tribunele Patinoarului Olimpic din Brasov s-a aflat, la finala mica a turneului de hochei, din cadrul  Festivalului Olimpic al Tineretului European si cehul Milan Hmilicka. Acesta este fost campion olimpic la hochei, impreuna cu echipa Cehiei,  la editia Jocurilor Olimpice de la Nagano. Hmilicka a jucat pana acum doi ani la echipa Liberec, din prima liga ceha, dar are la activ si partide peste Ocean, in NHL, unde a evoluat peste 10 ani. L-am abordat, ca pe un cunoscator in materie si l-am rugat sa isi spuna parerea despre Patinoarul Olimpic Brasov si despre Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Cu multa amabilitate, ne-a spus : ,, Am profitat de oportunitatea acestui festival sa vin la Brasov, in Romania. A fost un festival foarte bine organizat. Mi-a placut mult patinoarul, este o constructie moderna si functionala, iar suprafata de joc se prezinta in conditii foarte bune. Voi reveni cu placere aici, ori de cate ori am posibilitatea, pentru ca imi place Brasovul, este un oras deosebit”

Groupama Asigurari va asteapta cu zapada si voie buna la F.O.T.E.


Finala mica a turneului de hochei, din cadrul Festivalului olimpic al Tineretului European, a adus fata in fata, pe gheata Patinaorului Olimpic Brasov echipele Elvetiei si Cehiei. Doua tari, unde hocheiul este ridicat la nivel de arta, unde hocheiul este sport national, s-au intrecut pentru medalia de bronz a Festivalului Olimpic al Tineretului European. in faza grupelor, echipa Elvetiei a pierdut in fata Rusiei, in timp ce echipa Cehiei a facut parte din aceeasi grupa cu Romania, pe care a invins-o la scor. Un meci atractiv, care a adunat in tribunele Patinoarului Olimpic Brasov mai putini spectatori decat in zilele anterioare, dar, la fel de dedicati hocheiului pe gheata, sport care prinde din ce in ce mai mult la poalele Tampei. Meciul dintre Cehia si Elvetia a intrunit inca de la start toate atributele unei partide interesante, care a facut o buna propaganda acestui sport. De remarcat, prezenta in tribune a unei inimoase galerii a echipei din tara cantoanelor, care si-a incurajat frenetic favoritii.

Meciul a inceput in nota de dominare a Elvetiei, care si-a inghesuit adversara in treimea ei. Totusi, cei care au deschis scorul, au fost cehii, cu mai putin de doua minute inaininte de prima pauza (1-0, pentru Cehia). in repriza secunda, Elvetia a dominat categoric, dar momentul golului a fost amanat. Asta, pana in min 11 al reprizei secunde, cand Elvetia a reusit egalarea, dupa o faza aplaudata de un intreg patinoar (1-1). Cu mai putin de sase minute, inainte de a doua pauza, Elvetia a reusit sa intoarca rezultatul si sa treaca la conducere, spre bucuria spectatorilor (2-1 pentru Elvetia!). A fost scorul final al acestui meci, pentru ca in repriza a treia, niciuna dintre formatii nu a mai inscris. Spre final, Cehia a asalatat poarta elvetienilor, insa apararea acestora a fost la inaltime.

in urma acestui rezultat, Elvetia intra in posesia medaliilor de bronz.

Programul de vineri
08:00 – 17:00 SCHI ALPIN – Concurs pe echipe mixt – paralel
09:00 – 10:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 12:00 BIATLON – Ştafeta mixta 2×6 km Fete+ 2×7,5 km Baieti
10:00 – 12:00 SCHI FOND – Ştafeta mixta 4×5 km
10:00 – 14:00 PATINAJ ARTISTIC – Program liber Baieti
11:30 – 14:00 SaRITURI CU SCHIURILE – Competitia de echipe mixte HS 71
14:30 – 17:00 HOCHEI PE GHEATA – Finala
17:00 – 18:00 HOCHEI PE GHEATA – Ceremonia de decernare a medaliilor
19:00 – 19:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
19:30 – 21:00 Ceremonia de inchidere

Sursa: eyowf2013.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!