Precizie nemteasca si la cafteala! :) Pilotul Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de inchisoare cu suspendare! Vezi ce-a facut:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2012, 14:59
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2012, 14:59

Pilotul german de Formula 1 Adrian Sutil a fost condamnat de un tribunal din Munchen la 18 luni de inchisoare cu suspendare si la plata unei amenzi de 200.000 de euro

Sutil, in varsta de 29 de ani, care a concurat sezonul trecut pentru Force India, a fost gasit vinovat pentru ranirea omului de afacei Eric Lux cu o cupa sparta de sampanie, la 17 aprilie 2011, intr-un club din Shanghai. Pilotul va trebui sa verse suma de bani primita drept amenda in contul a opt organizatii declarate a fi de utilitate publica.

Luxemburghezul Eric Lux, CEO al Genii Capital, companie ce detine echipa de Formula 1 Lotus Renault, a facut plangere impotriva pilotului Adrian Sutil de la Force India, pentru agresiune fizica si vatamare corporala grava, in urma unui incident petrecut intr-un club de noapte din Shanghai, dupa editia de anul trecut a Marelui Premiu al Chinei.

Potrivit presei internationale, Sutil ar fi participat, in 17 aprilie 2011, la o petrecere data de britanicul Lewis Hamilton, proaspat castigator al cursei chineze, si ar fi aruncat un pahar spart de sampanie, care l-ar fi ranit pe Lux in zona gatului. Acesta ar fi avut nevoie de circa 24 de puncte de sutura. De altfel, Lux a aparut cu gatul bandajat la Marele Premiu al Turciei.

Luni, in fata instantei, pilotul german i-a cerut scuze victimei sale si a sustinut ca gestul sau a fost involuntar. El a afirmat ca a incercat de mai multe ori sa-si ceara scuze pentru incidentul creat. La randul sau, Lux a spus ca si-ar fi dorit ca Sutil sa vina in Luxemburg si sa-si ceara scuze personal. "Un telefon nu este suficient", a precizat omul de afaceri.

Parchetul i-a propus lui Sutil sa pledeze vinovat in schimbul unui pedepse cu suspendare, de un an de inchisoare. Pilotul a refuzat, preferand sa incerce sa-si puna in valoare argumentele in cadrul procesului.


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!