Paradoxul Real Madrid! Cumpara ieftin si bine, scump si prost si dau afara jucatori ce EXPLODEAZA la alte echipe! Vezi o analiza aici:

Real Madrid transferuri Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2011, 18:31
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2011, 00:08

Nimeni nu intelege strategia de transferuri de la Real Madrid!

Real Madrid este probabil cel mai galonat club din lume, lucru ce le permite sa transfere pe cine vor, indiferent de pret! Acest lucru insa nu reprezinta garantia succesului!

Strategia nr.1: IEFTIN & BUN

Transferurile ieftine si bune au fost opera lui Jose Mourinho. La ordinul sau au fost adusi Ricardo Carvalho si Mesut Ozil.

Cei doi au costat impreuna 23 de milioane de euro, dar sunt cei mai importanti jucatori ai Realului, primul pe faza defensiva iar al doilea pe cea ofensiva.

Arbeloa a aterizat pe Bernabeu cu un an inainte, costand doar 4 milioane de euro. Ce bine ar fi pentru madrileni daca fiecare titular ar costa atat!

Alvaro Arbeloa (€4m, Liverpool)

Mesut Ozil (€15m, Werder Bremen)

Ricardo Carvalho ( €8m, Chelsea)

Strategia nr.2: SCUMP & PROST

Lista ar putea fi mai lunga dar cel putin 3 jucatori se incadreaza perfect in aceasta categorie. Kaka, Benzema si Huntelaar au costat impreuna 123 de milioane de euro, o medie de 41 de milioane per jucator!

Niciunul dintre cei 3 nu a confirmat, de altfel Huntelaar chiar a fost vandut dupa ce a marcat doar 8 goluri in 20 de meciuri in tricoul madrilenilor.

Kaka (€68m, AC Milan)

Karim Benzema (€35m, Lyon)

Klaas-Jan Huntelaar (€20m, Ajax)

Strategia nr.3: REJECT & REGRET

Lista cea mai lunga si mai dureroasa pentru Real Madrid, este cea a jucatorilor pe care i-a lasat sa plece gratis sau pe bani putini, ai care au renascut la alte echipe. Sneijder este un exemplu perfect, acesta placand pe usa din dos de la Real, reusind in anul trecut sa cistige tot ce se putea castiga cu Inter.

Un alt exemplu este Raul, fostul star al lui Real fiind lasat sa plece gratis la Schalke, dupa ce ajunsese rezerva de lux la Madrid. Raul a renascut in Germania, avand 6 pase decisive si 19 goluri in 43 de meciuri!

 

Wesley Sneijder (€15m, Inter Milan)
Javier Saviola (€5m, Benfica)
Ruud van Nistelrooy (gratis, Hamburg SV)
Rafael Van der Vaart (€10m, Tottenham)
Raul (gratis, Schalke)

Strategia nr.4: Dai un ban dar sta in primul "11"!

Putini sunt jucatorii care au facut cat au meritat! Diarra si Xabi Alonso au costat impreuna 60 de milioane de euro dar au rezolvat problema Realului la mijlocul terenului, compartiment in care madrilenii au tanjit ani la rand dupa Makelele.

Un alt jucator care si-a facut banii este Cristiano Ronaldo, insa nu neaparat prin performantele realizate, cat prin faptul ca a reusit sa returneze prin articole promotionale si tricouri vandute aproape 50% din banii platiti pe el! In teren Ronaldo este liderul Madrilenilor, fiind cel care le-a adus anul acesta primul trofeu, dupa golul marcat in prelungiri Barcelonei in finala Cupei Spaniei.

Lassana Diarra (€25m, Portsmouth)

Cristiano Ronaldo (€94m, Manchester United)

Xabi Alonso (€32m, Liverpool)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!