Noi detalii despre cazul lui Dani Alves, arestat pe 20 ianuarie după ce a fost acuzat de viol 

Dani Alves Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:16
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:17

Dani Alves (39 ani) este pus în fața unor acuzații serioase ce îi sunt aduse. 

Tribunalul din Barcelona a convocat pentru joi o şedinţă în care se va decide prelungirea sau nu a arestului preventiv al fotbalistului brazilian Dani Alves, acuzat că a violat o tânără într-o discotecă din Barcelona, după recursul formulat de apărarea sa în care se solicită punerea în libertate a acestuia, pentru care Parchetul şi acuzarea se opun, informează agenţia EFE.

Secţia a treia a tribunalului din Barcelona a stabilit pentru joi 16 februarie şedinţa la care nu va asista fizic şi nici virtual Dani Alves, acesta urmând să fie reprezentat de avocaţi.

Atât parchetul, cât şi acuzarea se opun eliberării din arest a fotbalistului, care se află în penitenciar din 20 ianuarie.

Conform unor surse din Ministerul Public, Parchetul şi-a prezentat deja raportul la Tribunalul din Barcelona pentru a se opune eliberării fotbalistului şi respinge măsurile preventive de retragere a paşaportului, de prezentare zilnică în faţa organelor legii şi de a purta o brăţară electronică de monitorizare, aşa cum propune apărarea.

Avocaţii lui Alves au contestat în faţa instanţei din Barcelona ordinul judecătorului de instrucţie de a-l trimite pe Alves în arest preventiv pentru că ar violat o tânără într-o discotecă din Barcelona pe data de 30 decembrie, pentru care instanţa trebuie să decidă o posibilă eliberare.

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost reţinut la Barcelona în cadrul unei anchete pentru o presupusă agresiune sexuală.

Pe 10 ianuarie, tribunalul din Barcelona a anunţat că a deschis o anchetă pentru un presupus delict de agresiune sexuală după o plângere a unei femei, care l-a acuzat de atingeri nepotrivite în discoteca Sutton din capitala catalană, în noaptea dintre 30 şi 31 decembrie.

Reclamanta, care petrecea la clubul amintit alături de câţiva prieteni, a declarat poliţiei că fotbalistul brazilian a atins-o pe sub lenjeria intimă fără consimţământul ei. Însoţită de prietenii ei, femeia a raportat cele întâmplate personalului de securitate al clubului de noapte, care a activat protocolul relevant în aceste cazuri şi a sesizat poliţia catalană.

La faţa locului s-au deplasat agenţi ai poliţiei catalane, care i-au luat declaraţia femeii, deşi aceasta nu a oficializat plângerea pentru agresiune sexuală decât pe 2 ianuarie, câteva zile mai târziu.

La scurt timp după ce femeia a denunţat agresiunea sexuală, Dani Alves s-a întors în Mexic pentru a se alătura ''Pumelor'', echipa la care joacă.

Alves, 39 ani, a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM, care i-a reziliat înţelegerea pe 20 ianuarie.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!