Moment unic in fotbalul britanic! De ce o sa vedem etapa viitoare in Premier League multi jucatori purtand GHETE COLORATE:

Autor: Sport.ro
Luni 16 Septembrie 2013, 19:10

	Moment unic in fotbalul britanic! De ce o sa vedem etapa viitoare in Premier League multi jucatori purtand GHETE COLORATE:

►Sign up for Europa! Pandurii – Dnepr, joi 19 septembrie ora 20:00, IN DIRECT PRO TV si Voyo.ro!

Fotbalul britanic se pregateste de un moment special, etapa viitoare, la meciurile de pe 21 si 22 septembrie. Toti jucatorii sunt rugati sa poarte ghete cat mai colorate, intr-o campanie anti-homofobie initiata de fundatia 'Stonewall'.

Toate cluburile din Anglia, dar si 42 de cluburi din Scotia, au primit seturi de sireturi in culorile curcubeului, simbolul gay-lor.

"Este timpul ca toate cluburile de fotbal si toti jucatorii sa faca un pas mai vizibil impotriva homofobiei. Purtand sireturile curcubeu, transmit practic un mesaj de sustinere pentru fotbalistii gay, si aduc astfel fotbalul in secolul 21.", a declarat Laura Doughty, directorul fundatiei Stonewall, pentru The Guardian.

Primul jucator care s-a alaturat campaniei, printr-un mesaj pe Twitter, a fost jucatorul lui QPR, Joey Barton.

Numele 'Stonewall' vine de la barul newyorkez de unde a plecat prima revolta de amploare a miscarii gay impotriva discriminarii, in 1969.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Coronavirus România. Record de persoane internate în secțiile de Terapie Intensivă din țară
BRAT

Modifică setările cookies