Mihai Marinescu concureaza pe circuitul ce va fi utilizat la Jocurile Olimpice Londra 2012! 

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Iulie 2012, 07:51
Data actualizarii: Sambata 14 Iulie 2012, 16:56

Al cincelea weekend al sezonului 2012 din F.I.A. Formula 2 este programat zilele acestea pe circuitul britanic Brands Hatch.

 După debutul de sezon de la Silverstone, pepiniera Formulei 1 revine în Marea Britanie pentru cursele 9 şi 10. Mihai Marinescu ocupă locul 4 la general şi este determinat să acumuleze puncte care să îi securizeze poziţia şi să îi permită avansarea în clasament.

După weekend-ul de la Spa-Francorchamps, pilotul braşovean a fost nevoit să se detaşeze pentru câteva zile de Formula 2 şi să se concentreze asupra proiectului de licenţă. Între cele două etape Mihai a susţinut, la Universitatea Transilvania din Braşov, examenul de licenţă. Proiectul său a fost dedicat unui simulator gândit să ajute piloţii în procesul de pregătire pentru curse. Weekendul acesta Mihai va urca pentru prima dată în monopost din postura de inginer.

Mihai Marinescu model în proiectul F.I.A Safety Drive
Înainte de antrenamentele libere de la Brands Hatch, Mihai Marinescu a fost ales pentru a participa la proiectul Federaţiei Internaţionale de Automobilism dedicat siguranţei în trafic. Pilotul român le-a împărtăşit copiilor din experienţa sa şi i-a iniţiat pe câţiva în ceea ce priveşte familiarizarea cu modul în care se conduce un automobil. Copii cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani din Kent (regiunea unde se află circuitul) au putut conduce pentru prima dată o maşină – pentru proiect s-a utilizat un Mini cu dublă comandă.
În acţiunea de pe Brands Hatch pilotul român le-a subliniat copiilor importanţa celor 10 reguli F.I.A pentru siguranţa în trafic. Printre acestea se numără respectarea limitelor de viteză şi asigurarea că toţi cei din maşină poartă centura de siguranţă.

Antrenamentele libere
Ziua de vineri a fost un prilej pentru Mihai să testeze setări pentru calificările primei curse şi să vadă comportamentul pneurilor Yokohama pe pista de la Brands Hatch.
Mihai Marinescu #9: „Ziua antrenamentelor a fost una destul de bună. La primul antrenament (Mihai a stabilit timpul de referinţă 1min15sec875) pista era umedă, însă toţi am mers pe slick-uri. În a doua sesiune de antrenamente am făcut câteva probe pentru o configuraţie a setărilor şi m-am concentrat pe comportamentul maşinii.”

Cursele de la Brands Hatch pot fi urmărite live pe Sport.ro si pe www.sport.ro
Pentru live update intrati aici:

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!