Mesaj disperat trimis de soția ucraineancă a unui antrenor: "Orașele sunt în flăcări. Opriți acest război!"

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 19:28
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 19:30
Soția lui Paulo Fonseca a contactat ziarul italian Il Tempo pentru a transmite un mesaj întregii lumi referitor la războiul dintre Ucraina și Rusia.

Ucraineanca Katerina Ostroushko este soția lui Paulo Fonseca, cel care a antrenat la Porto, Șahtior Donețk sau AS Roma, iar în prezent este liber de contract. În mesajul trimis, explică prin ce au trecut oamenii din Kiev în primele zile ale războiului, când s-a aflat și ea în capitala Ucrainei, alături de soțul său și fiul lor, Martin.

Războiul din Ucrana | Mesajul Katerinei Ostrouskho

În discursul avut, Ostrouskho a demontat teoriile lansate de propagandă din Rusia, conform cărora guvernul din Ucraina este nazist, iar civilii nu sunt afectați de război.

"Vorbesc cu oamenii din Europa, America, Rusia și din toată lumea. E un război în desfășurare în Ucraina! Nu e o 'operațiune specială', ci un război cinic și crud. Orașele și satele din Ucraina sunt în flăcări, afectate de bombardamente. 

Rachetele din Rusia și Belarus lovesc clădirile rezidențiale. Asta am văzut cu ochii mei și ceea ce văd milioane de ucraineni în fiecare zii. 'Fuhrerii' nebuni își trimit solidații să îi omoare pe ucrainenii care se sacrifică pentru a-și apără țara, soțiile și copiii. Acesta este singurul adevăr, iar altul nu mai există. Nu-i credeți dacă vă spun că bombele nu îi afectează și pe civili. Bombele ucid și distrug. Nu îi credeți dacă vă spun că guvernul nostru este 'nazist'.

Cine știe ce oraș sau ce țară va fi bombardată mâine? Întreaga lume este alături de Ucraina. Așteptăm cu nerăbdare ca cineva să ne ajute, dar nu numai azi. Atât timp cât bombele continuă să cadă, iar ucrainenii mor, nu e suficient. Vă rog, nu vrem război. Opriți acest război nebun, opriți-l acum!", a spus Ostrouskho, potrivit TMW.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!