Hipoterapia e sansa la viata prin calarie! Cum a ajuns o tanara sa salveze vieti datorita pasiunii ei

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Martie 2020, 16:50
Data actualizarii: Luni 02 Martie 2020, 16:52

Nascuta intr-o familie pasionata de calarie, Adelina Bucur Paralescu duce mai departe mostenirea familiei intr-o forma inedita.

Fiica lui Ionel Bucur (unul dintre cei mai galonati sportivi practicanti de calarie din Romania, cu peste 80 de titluri nationale la activ), Adelina pune in aplicare la Sibiu hipoterapia.

Astfel, prin sedinte de calarie, copiii cu deficit de atentie, hiperactivitate, dar si cei cu tulburari de spectru autist, primesc ajutor.

Totul a pornit din dorinta de a nu abandona pasiunea familiei, calaritul, activitate practicata atat de tatal ei cat si de fratele Daniel.

Tatal a prins Olimpiada de la Barcelona din 92 

Adelina e fiica lui Ionel Bucur, cel care se ocupa de baza de echitatie a MTS de la Sibiu, unul din cei mai galonati sportivi din acest domeniu de-a lungul ultimilor 40 de ani. In 92, Ionel isi castiga chiar dreptul de a participa la Olimpiada de la Barcelona, dar lipsa de finantarea avea sa-i blocheze drumul spre o posibila medalie.

"Anul acesta, vom mai incerca atat eu, cat si fiul meu, cu care sunt coechipier in echipa nationala, sa prindem un loc la Jocurile Olimpice. Avem sanse reale pentru ca odata cu imbunatatirea conditiilor din tara am crescut si la nivel de prestatii", explica Bucur.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!