FINAL DE CARIERA? Kubica are nevoie de UN AN pentru a-si recupera mana! Vezi prima reactie a sa dupa operatie!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Februarie 2011, 18:35
Data actualizarii: Luni 07 Februarie 2011, 19:00

Chirurgul Igor Rossello, care l-a operat, duminica, pe pilotul Robert Kubica, a declarat ca va fi nevoie de cel putin sase zile pentru un diagnostic in privinta mainii drepte a polonezului si ca recuperarea va dura cel putin un an. Cei de la Marca anunta astazi ca pilotul si-ar putea incheia cariera.

„Kubica a fost trezit pentru scurt timp de medicii de la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure (...), a putut sa vorbeasca cu apropiatii sai si de asemenea sa isi miste degetele, ceea ce este incurajator pentru perioada de convalescenta", se arata intr-un comunicat al echipei de Formula 1.

"Baiatul este constient de ceea ce s-a intamplat", a declarat Giorgio Barabino, sef al sectiei de reanimare din cadrul spitalului in care a fost operat Kubica. Medicul a precizat ca pronosticul in cazul pilotului ramane rezervat pentru cel putin 48 de ore.

Potrivit doctorului Barabino, Kubica a vrut sa i se spuna in ce situatie se afla copilotul sau, Jacub Geber, care a scapat nevatamat din accidentul de duminica. "Cum este Jacub? Spuneti-mi, cum este?", au fost primele cuvinte ale lui Kubica.

"Va mai fi nevoie de cel putin sase zile pentru a verifica daca la membrul respectiv circulatia sangelui este corespunzatoare. Mana este calda (n.r - ceea ce inseamna ca sangele circula), deci operatia a decurs bine", a spus chirurgul, care a adaugat ca recuperarea va dura cel putin un an.

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica a fost operat timp de sapte ore dupa accidentul grav suferit, duminica, la un raliu in Italia. Mana lui Kubica, partial sectionata in accident, a fost revascularizata si fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiti sa stopeze o hemoragie interna si sa stabilizeze o fractura de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la brat, la un picior si la mana dreapta, la raliul Ronde di Andora, in apropiere de Genova. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea in cursa, in localitatea San Lorenzo, cand masina a iesit de pe carosabil in plina viteza si s-a izbit de zidul unei mici biserici.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: Marca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!